Vrijwilligers helpen voortaan met invullen belastingbrief
rv Vrijwilligers helpen voortaan met invullen belastingbrief

SOS belastingbrief: zes vrijwilligers staan paraat voor al je vragen

De gemeentelijke sociale dienst helpt inwoners dit jaar bij het digitaal invullen van de belastingaangifte via tax-on-web. Nieuw dit jaar is dat een aantal vrijwilligers worden ingeschakeld om het grote aantal aangiftes te helpen invullen.

Wie vorig jaar de aangifte door de gemeentediensten via tax-on-web liet invullen, zal dit jaar geen belastingbrief meer ontvangen. Dus vanaf het ogenblik dat alle fiscale fiches in het bezit zijn, kan men zich zonder belastingbrief naar het Sociaal Huis begeven om de belastingaangifte elektronisch in te vullen. “Het invullen van de belastingaangifte betekent een behoorlijke extra werkdruk voor de medewerkers van de sociale dienst. Vorig jaar behandelde onze dienst meer dan 1.200 belastingaangiften, waarbij meer dan 2.000 keer werd ingelogd op de website van tax-on-web. Bovendien zijn het niet langer enkel inwoners die niet beschikken over de kennis of het materiaal die bij ons komen aankloppen. Tussen half mei en half juli schakelen we dit jaar daarom zes vrijwilligers in die zullen helpen met het invullen van de belastingaangiften”, zegt schepen van Sociale Zaken Eddy Gryson.

Zelfredzaamheid verhogen

Inwoners met een gecompliceerde aangifte of met specifieke vragen kunnen nog steeds terecht bij de medewerkers van de gemeentelijke sociale dienst. Wie met een eenvoudige aangifte komt kan terecht bij een vrijwilliger in een specifiek ingericht lokaal. “Op deze wijze willen we ook de zelfredzaamheid van de inwoners bevorderen. Onze vrijwilligers moeten de mensen immers het gebruik van tax-on-web aanleren, zodat ze de volgende keer zelf hun belastingaangifte kunnen invullen”, zegt schepen Gryson nog. De vrijwilligers zullen vanaf 10 mei dagelijks drie uur ter beschikking staan.

Meer info via 059 33 97 70 - Duinenstraat 106

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer