2 Het Bredense schepencollege ging al eens op bezoek op de werf
Benny Proot Het Bredense schepencollege ging al eens op bezoek op de werf

Tijdens Openwervendag kan je een kijkje nemen in nieuw woonzorgcentrum in Bredene

De werken voor het nieuwe woonzorgcentrum Jacky Maes in Bredene zitten op schema. Er komen 150 individuele kamers van 21 m², 10 kamers voor kortverblijf, een dagverzorgingcentrum voor 15 personen en een dienstencentrum.

Er wordt gebouwd in twee fasen. In de eerste fase zit de bouw van 64 individuele kamers, het dienstencentrum en het dagverzorgingcentrum. Deze werken zouden tegen eind oktober klaar moeten zijn om dan eind dit jaar in gebruik te nemen. De bewoners van het huidige woonzorgcentrum aan de kant van de Duinenstraat verhuizen als eerste naar de nieuwbouw. Nadat iedereen verhuisd is kan de afbraak starten van het oude gebouw en start de bouw van de tweede fase met drie verdiepingen waar telkens 32 kamers in zijn voorzien. Deze werken zouden klaar zijn tegen 2022. De totale kostprijs van het project komt op 28.800.000 euro.

Op zondag 19 mei tussen 10 en 17 uur is de werf van het woonzorgcentrum Jacky Maes open voor het publiek. Men kan zien hoe het nieuwe woonzorgcentrum aan de Duinenstraat er zal uitzien. Er zijn rondleidingen op de werf en de nieuwsgierigen krijgen er uitleg over de verdere uitbreiding. Er is tevens een volledig ingerichte kamer te zien

De Open Werven Dag vindt plaats in de Duinenstraat 106 in Bredene en wordt georganiseerd in samenwerking met Bouwonderneming Strabag.

2
Benny Proot

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer