TIPS VOOR HET WEEKEND: Voetjes in het zand tijdens foodfestival, genieten van de koers en feesten voor het goede doel

Met een stralend weekend voor de deur, zetten wij graag enkele leuke tips op een rij: 

- Mise en Plage, Knokke-Heist 

Het strand van Knokke is dit weekend het decor van de eerste editie van ‘Mise en Plage’: een foodfestival óp het strand. Tal van (sterren)chefs uit de kustgemeente en Zwinstreek zullen er drie dagen lang het beste van zichzelf geven in een luxetent van 2.000 vierkante meter vlak voor het casino. Elke avond wordt afgesloten met livemuziek.

5 Knokke mise en plage
Benny Proot Knokke mise en plage

- Elfstedenronde, Brugge

Brugge wil zich na het verlies van de Ronde van Vlaanderen enkele jaren geleden blijven profileren als wielerstad en reanimeerde daarom de Elfstedenronde. De wielerwedstrijd is zondag ondertussen aan de derde editie toe in de ‘nieuwe formule’ en lokt heel wat toppers naar de start op de Markt. Zo kunnen wielerfans genieten van Zdenek Stybar, Fabio Jakobsen en Nacer Bouhanni. Brugge wordt dit weekend even het epicentrum van het Belgische wielrennen. Op zaterdag is er al Cyclo, wielertochten voor liefhebbers. 

5 De Elfstedenronde wordt zaterdag voorafgegaan door een Cyclo.
rv De Elfstedenronde wordt zaterdag voorafgegaan door een Cyclo.

- De Foute Nacht tvv Kom op tegen Kanker, Brugge

Zin om dit weekend even los te gaan op de beste hits? Dan is De Foute Nacht in het Entrepot iets voor jou. De fuif wordt georganiseerd door vzw FCB Vrienden en staat in het teken van Kom op tegen Kanker. Op de affiche staan The Confetti’s 2.0, Yves Segers en Sven Ornelis. Die laatste doet zelfs op Facebook een oproep om massaal aanwezig te zijn. De deuren openen om 21 uur, tickets zijn nog aan de deur verkrijgbaar. 

5 Brugge Mike Vermaut organiseert de foute nacht
Benny Proot Brugge Mike Vermaut organiseert de foute nacht

- A l’Ostendaise, Oostende

Op zaterdag 22 en zondag 23 juni gaan Oostendse chefs opnieuw creatief aan de slag met vis en schaaldieren uit de Noordzee. Een sfeervol evenement voor grote en kleine lekkerbekken. De toegang op het Zeeheldenplein is volledig gratis. Proeven kan zowel zaterdag als zondag vanaf 11 uur. 

5 Proeven doe je op het Zeeheldenplein.
Foto Proot Proeven doe je op het Zeeheldenplein.

- Knokke Hippique, Knokke-Heist

De Grand Slam van de paardensport, zo omschrijft de organisatie dit event. De vijfde editie van de paardenwedstrijd blijft gratis om de paardensport te promoten. Hippique duurt vier weken, een weekje meer dan vorig jaar. Dit weekend is er al heel wat te zien. Behalve paarden en ‘s werelds beste ruiters is er op Knokke Hippique nog veel meer te bezichtigen. Zo is er heel wat kinderanimatie, shops in een lifestyle-dorp en een beachbar. Het domein bevindt zich in de Westkappelestraat. 

5 Knokke-Heist -- Hippique
Benny Proot Knokke-Heist -- Hippique

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer