2 Bart Tommelein (Open Vld), de burgemeester van Oostende, dringt bij het parket aan op een strenge vervolging van zij die het te bont maken aan de kust.
BELGA Bart Tommelein (Open Vld), de burgemeester van Oostende, dringt bij het parket aan op een strenge vervolging van zij die het te bont maken aan de kust.

Exclusief voor abonnees

Tommelein pleit voor strenge vervolging van baldadige toeristen: “Bendes uit grootsteden mogen dans niet ontspringen”

Bart Tommelein (Open Vld) heeft bij het parket aangedrongen tot een strenge vervolging van de vijftig man grote groep uit Brussel die de massaal uitgerukte hulpdiensten uitlachte na een geveinsde verdrinking. De groep zorgde nadien nog voor moeilijkheden en is met behulp van de federale politie naar het station geëscorteerd. “Oostende wordt in de zomer geconfronteerd met de problemen van binnen- en buitenlandse grootsteden. Die groepen mensen mogen de dans in geen geval ontspringen, anders zouden we de lokale bevolking discrimineren. Ik wil een krachtig signaal”, zegt de Oostendse burgemeester. Het parket volgt hem daarin.

Grote groepen Nederlanders die opeengepakt staan te fuiven in de Knokse uitgaansbuurten waarbij zelfs de federale politie moet ingrijpen, vrouwen die worden lastiggevallen op de Oostendse stranden door onbeschaafde toeristen, een grote groep uit Brussel die de Oostendse hulpdiensten en politie uitlacht na een geveinsde verdrinking, Noord-Fransen die de uitgaansbuurten onveilig maken… het lijkt zomer op zomer van kwaad naar erger te gaan aan de kust.

Je hebt 27% van dit artikel gelezen

Lees meer