De Frankrijklaan in Bredene, waar de inbrekers het eerste toesloegen.
PZ Bredene/De Haan De Frankrijklaan in Bredene, waar de inbrekers het eerste toesloegen.

Twee minderjarige illegalen opgepakt na nachtelijke plundertocht

In Bredene zijn donderdagmorgen twee minderjarige illegalen opgepakt nadat ze die nacht verschillende inbraken en pogingen hadden gepleegd. 

De politie kreeg woensdagnacht de eerste oproep rond 1.10 uur. “De patrouille snelde ter plaatse en stelde vast dat er was ingebroken, maar de daders waren gevlucht. Rond 2 uur kwam nog een melding van een bewoner uit de Wulpenstraat dat er twee verdachte types rond zijn huis hadden gelopen. Kort daarna bleek er ingebroken te zijn in een woning in de Zegelaan. Patrouilles zetten een zoektocht op, maar die leverde geen resultaat op”, zegt commissaris Dennis Goes van de lokale politie Bredene/De Haan. 

Om 9.20 uur werden opnieuw twee verdachte personen in een tuin gesignaleerd, dit keer in de Paaphoek. “Tien minuten later troffen onze patrouilles in de Lodewijk Paretlaan twee mannen aan die aan de beschrijving voldeden. Een van hen had een deel van de buit op zak en ze werden gearresteerd”, gaat de commissaris verder. “Het bleek te gaan om minderjarigen zonder gekende verblijfplaats. Na onderzoek werd een van hen vrijdagnamiddag voorgeleid bij de jeugdrechter in Brugge en opgesloten in de gesloten jeugdinstelling in Everberg. De andere kreeg van de dienst Vreemdelingenzaken bevel het land te verlaten”, besluit Goes.

3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Frederic Werquin

    Hij is minderjarig en moet het land verlaten?Naar waar?Heel dat asielbeleid is een klucht.

  • Benny de Groot

    Het bevel om het land te verlaten? En dat is op vertrouwen gebaseerd ofzo?

Lees meer