De jongeman gooide een sok weg tijdens het uitgaan.
Benny Proot De jongeman gooide een sok weg tijdens het uitgaan.

Zeven maanden cel voor jonge druggebruiker die drugs verstopte in sok tijdens het uitgaan

Een 22-jarige Oostendenaar heeft een voorwaardelijke celstraf van zeven maanden gekregen voor drugsbezit. De politie zag P.W. vorig jaar in het uitgaanscentrum van Oostende een sok gevuld met drugs weggooien.

De politie van Oostende kwam op 17 juni vorig jaar tussen in de uitgaansbuurt. Ze zagen hoe P.W. een sok weggooide. Bij controle bleek er cocaïne en cannabis in te zitten. “Beklaagde stond op dat moment onder voorwaarden, maar ontkende dat de sok van hem was”, stelde de procureur. Op 12 december probeerde P.W. opnieuw te ontkomen aan een controle. Hij liep weg van de politie en smeet enkele plastieken zakjes met in totaal 12,8 gram cannabis weg. Ditmaal gaf de jonge gebruiker wél toe dat de drugs van hem waren. De man is geen onbekende voor het gerecht. In februari kreeg hij nog een werkstraf van 200 uren voor een home invasion in Oostende. Samen met twee kompanen was hij vorige zomer van plan om in te breken bij hun drugsleverancier. Het drietal belandde echter per ongeluk bij een onschuldige buurvrouw. In plaats van weg te gaan, troggelden ze haar 800 euro af. “2018 was een moeilijk jaar voor mijn cliënt”, stelde de advocaat van P.W. “Hij blijf beweren dat die cocaïne niet van hem was. Hij kwam ook nooit eerder in aanraking met die drugs.” 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer