Het naaktstrand in Bredene.
photo_news Het naaktstrand in Bredene.

Zeventiger krijgt 400 euro boete voor naaktlopen náást naaktstrand

Een 75-jarige Antwerpenaar heeft in de Brugse rechtbank een maand cel met uitstel gekregen en 400 euro boete voor openbare zedenschennis in de buurt van het naaktstrand in Bredene. De politie betrapte Lucas V. toen hij met ontbloot geslachtsdeel door de duinen liep.

“Naaktlopen is op die plaats al sinds jaar en dag een probleem. Als ze zomaar hun goesting gaan doen daar, komt het draagvlak voor een naaktstrand in gevaar”, klonk het in de rechtbank. Het Brugse parket stuurde vorig jaar een tiental minnelijke schikkingen naar mensen die buiten de toegelaten zone betrapt werden zonder kleren. Eén man, een 75-jarige Antwerpenaar, betaalde zijn boete niet en moest bijgevolg voor de strafrechter verschijnen. 

“De duinen waar hij werd betrapt zijn een bekende afspreekplaats voor homoseksuele mannen”, sprak de procureur. “Beklaagde was wellicht op zoek naar gelijkgestemden.” De advocate van Lucas V. betwistte dat haar cliënt met die bedoeling in de duinen rondliep. “Het is zijn gewoonte om daar in de duinen te zitten. Mijn cliënt staat onder bewindvoering en betaalde zijn minnelijke schikking niet uit schaamte voor zijn bewindvoerder. Een vermanende vinger van de agenten was in dit dossier voldoende geweest.”

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • jean-luc hofmans

    Ja nog iets? De wet is er voor iedereen arm of rijk.

Lees meer