De waardebonnen die Bree speciaal voor deze actie heeft ontwikkeld.
Stad Bree De waardebonnen die Bree speciaal voor deze actie heeft ontwikkeld.

70.000 euro voor Breese horecazaken

Na de maandenlange sluiting van de horecazaken heeft de stad Bree besloten om een eenmalig fonds op te richten dat 70.000 euro ter beschikking stelt van die sector. “De bijdrage van onze lokale restaurants, brasserieën, eet- en koffiehuizen en cafés aan het sociale leven in onze stad is van onschatbare waarde”, vertelt burgemeester Liesbeth Van der Auwera (CD&V).

Het bedrag wordt op drie verschillende manieren ‘geïnjecteerd’. Eerst en vooral is er de zomeractie ‘Hart voor Horeca’. Die wordt georganiseerd door het centrummanagement met steun van middenstandsvereniging Bree Beleven vzw en loopt van 29 juni tot en met 30 augustus. De wedstrijd is voor iedereen die inkopen heeft uitgevoerd bij lokale handelaars en horecazaken. Elke maandag worden maar liefst 125 weekwinnaars getrokken die elk een prijs van 50 euro krijgen in de vorm van twee waardebonnen. Die kan je besteden bij de lokale horecazaken. 

Overnachtingen in Bree

Om de mensen niet alleen in Bree te laten winkelen, maar hen ook de kans te bieden eens in de stad te overnachten, is er een tweede actie waarbij 13 uitbaters van slaapgelegenheden in Bree elk een een­ma­lig forfaitair be­drag als con­tri­bu­tie van 200 euro ontvangen.

Bij de derde actie wordt gekeken naar creatieve uitbaters die in de loop van de zomer iets extra’s organiseren voor hun klanten: een optreden, een spaaractie, een speciale avond... Alle initiatieven met een hoge funfactor die zorgen voor extra sfeer in de stad worden beloond. Voorstellen met een motivatie om aanspraak te maken op dat extra feestbudget, kunnen ingediend worden tot en met 15 september via patsy.kerkhofs@bree.be.

Lees meer