Nadine W. weet maar van geen ophouden.
Foto RV Nadine W. weet maar van geen ophouden.

“Schrik van de kusthoreca” riskeert opnieuw 6 maanden cel voor twaalf nieuwe feiten: intussen al 107 pv’s tegen tafelschuimster

Al 107 processen-verbaal stelde de politie op tegen tafelschuimster Nadine W. (48). Vrijdagmorgen moest “de schrik van de kusthoreca” opnieuw in de Brugse rechtbank verschijnen voor twaalf nieuwe feiten. Het openbaar ministerie vorderde 6 maanden cel.

Nadine W. bouwde de voorbije maanden een bedenkelijke reputatie op in de horecazaken langs de kust. Het leverde haar prompt de bijnaam “schrik van de kusthoreca” op. Haar modus operandi is steeds dezelfde: W. loopt restaurants binnen en eet haar buikje rond, waarna blijkt dat ze de rekening niet kan betalen. Meestal gaat het om eenvoudige gerechten als een croque monsieur of dame blanche, vergezeld van een cognac, wat koffie of frisdrank. Begin december vorig jaar kreeg de tafelschuimster in Veurne een eerste keer twee maanden cel. In de Brugse rechtbank kwam daar in maart nog eens vijftien maanden bij. De voorbije weken vorderde het parket in afzonderlijke zaken nog eens vierentwintig, twaalf en zes maanden voor W. 

Vrijdagmorgen moest de vrouw zich in Brugge verantwoorden voor liefst twaalf feiten. Ze liep acht keer tegen de lamp in Knokke en vier keer in Brugge. “Het is een never ending story”, sprak de procureur. “We tellen intussen al 107 pv’s tegen beklaagde. Ik vorder de maximumstraf van zes maanden cel.” Nadine W. kwam naar goeie gewoonte niet opdagen voor haar proces. Ze zat nog geen dag in de gevangenis, maar dat kan binnenkort veranderen. In totaal hangt haar immers al 65 maanden cel boven het hoofd. Een aanhouding kan wellicht pas deze zomer plaatsvinden, wanneer alle vonnissen definitief zijn. Uitspraak op 14 juni.

9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Angelo Cabooter

    Ik heb het al gezegd. Plaats haar foto in ELKE horeca in héél België en ook in Nederland, Frankrijk en Duitsland. Dat de eigenaar dan direct de politie kan bellen, als ze maar 1 stap durft binnenzetten!!!!!!

  • Robert DE REU

    Och er zijn ergere dingen, denk niet dat er al een restaurant aan faillit is gegaan. Maar het ergste vindt ik dat de Dame al 5,5 jaar gevangenis staat te wachten, dit is dan 1,5 jaar meer dan voor een verkrachter. Misschien dat de Dame een Date advertentie kan zetten, probleem opgelost want de man betaald dan meestal.

Lees meer