Zondagsmarkt aan de veemarkt te Brugge
Benny Proot Zondagsmarkt aan de veemarkt te Brugge

“Misschien kunnen marktkramers wél op Veemarkt blijven”

De stad Brugge heeft gesprekken gevoerd met de Global Estate Group uit Oostkamp, die de gronden van de Veemarkt in Sint-Michiels heeft aangekocht. De bijna 90 marktkramers dreigen te moeten verhuizen door een nieuw bouwproject.

Een paar weken geleden raakte bekend dat de Veemarkt verkocht is. De marktkramers kunnen er nog anderhalf jaar op zondag terecht voor de wekelijkse markt, maar moeten daarna mogelijk op zoek naar een alternatieve locatie. De stad Brugge pleit er bij monde van schepen van Ruimtelijke Ordening Franky Demon (CD&V) voor om de marktkramers er toch nog ruimte te geven. “Ik heb een gesprek gevoerd met de nieuwe eigenaar”, zegt Demon. “Daaruit is gebleken dat de Global Estate Group bereid is om na te denken hoe ze de markt in het nieuwe project kunnen integreren. Dat zou een mooie oplossing zijn. Een stukje open ruimte op die plaats behouden, lijkt aangewezen. Ook op vlak van parkeren is de Veemarkt een interessante locatie. Bij voetbalwedstrijden wordt daar nu al vaak geparkeerd. Dat zou in de toekomst ook nog moeten kunnen. We zullen zien of de projectontwikkelaar in die zin een voorstel zal doen.”

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Martin MARTENS

    Projectontwikkelaar én stad Brugge, Kijk eens hoe de markthal in Rotterdam er uitziet. Misschien geeft dit ideeën voor de invulling van deze site. Uiteraard niet aan copy-paste doen. Parking ondergrond misschien in meerdere lagen, overige delen groeninvulling geven.

Lees meer