De rechtbank in Brugge.
JHM De rechtbank in Brugge.

20-jarige krijgt twee jaar cel voor inbraak in hotel Velotel (waar hij aan de slag was) en Poperings jeugdhuis

Een 20-jarige Bruggeling heeft twee jaar cel gekregen, waarvan vier maanden effectief, voor diefstal en inbraak. Dave R. kwam volgens het parket liefst drie keer voorwaardelijk vrij, maar brak toch binnen in jeugdhuis Den Couter in Poperinge. Bovendien stal hij voor bijna 4.000 euro aan cash geld uit de kassa van hotel Velotel in Brugge.

Op jonge leeftijd is Dave R. al erg gekend bij het Brugse parket en de verschillende politiediensten in West-Vlaanderen. Hij verscheen vorige week voor een diefstal en inbraak en verschijnt dit najaar opnieuw voor onder meer verschillende inbraken in voetbalkantines en auto’s en diefstallen van bankkaarten. R. ging in maart vorig jaar aan de slag in Velotel in Brugge. 

Kansen verprutst

Hoewel hij kort nadien opgepakt werd voor valsemunterij, mocht de jonge Bruggeling toch aan de slag blijven in het hotel. “Dat was geen goed idee”, vertelde de procureur. “Beklaagde haalde er systematisch geld uit de kassa voor in totaal bijna 4.000 euro.” Dave R. werd opnieuw aangehouden, maar kwam korte tijd nadien opnieuw voorwaardelijk vrij. Hij leefde z’n voorwaarden niet na en pleegde een zelfs een inbraak. R. drong jeugdhuis Den Couter in Poperinge binnen en nam de haal met bijna 600 euro uit de kassa. “Dergelijk dossier heb ik nog niet veel gezien. Beklaagde blijft continu z’n kansen verprutsen en mensen bestelen.” 

Volgens z’n advocate is Dave R. geen ordinaire dief. “Hij heeft tot z’n 18de in de jeugdinstelling in Ruiselede en belandde kort nadien in de gevangenis. Dat was geen plaats voor hem, maar na z’n vrijlating had hij niets en belandde hij op straat. Hij heeft veel spijt. Hij heeft z’n werkgever teleurgesteld, maar was gefrustreerd omdat z’n overuren niet uitbetaald waren.” De rechter had begrip voor de situatie van R. en legde hem het grootste deel van z’n celstraf met uitstel op. De jongeman moet zich de komende jaren wel aan de nodige voorwaarden houden. Aan het hotel moet hij het gestolen geld terugbetalen. Het jeugdhuis kreeg een schadevergoeding van 382 euro toegekend.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • robertrand walraedt

    Hij heeft veel spijt, zoveel dat hij het opnieuw zal doen

Lees meer