Nadine W. zit intussen bijna twee maanden in de cel.
Dujardin / Houwen Nadine W. zit intussen bijna twee maanden in de cel.

Advocaat van tafelschuimster vraagt parket om zelf vrijspraak te vorderen

De beruchte tafelschuimster Nadine W. (49) is maandagmorgen opnieuw voor de Brugse rechtbank moeten verschijnen voor vier feiten van tafelschuimerij in Brugge en Middelkerke. Haar advocaat Peter Gonnissen vroeg het parket zélf om de vrijspraak te vorderen voor zijn cliënte. Procureur Céline d’Havé ging daar niet op in.

Vorige week moest Nadine W. al vier keer voor de Brugse strafrechter verschijnen. Maandagmorgen moest ze zich voor opnieuw voor vier feiten verantwoorden en ook donderdag staat opnieuw een dossier op de rol. In juni ging W. twee keer eten in de Brugse restaurants l’Estaminet en Maria van Bourgondië en één keer in de Carlton in Middelkerke. Ze bestelde er onder meer een biertje, wat koffie, enkele porties kaaskroketten en een croque monsieur zonder achteraf de rekening te betalen. W. werd op 20 juni opgepakt en na verhoor opnieuw vrijgelaten. Amper enkele uren later sloeg ze opnieuw toe in de Brugse horecazaak In-Dish. 

Gerechtspsychiater

Peter Gonnissen, de advocaat van de tafelschuimster, bekritiseerde opnieuw de houding van het parket, dat volgens hem te veel zaken van zijn cliënte afzonderlijk voor de rechter bracht. Hij vroeg het openbaar ministerie om zélf de vrijspraak te vorderen. 

“Dat zou heel onprofessioneel zijn zonder verslag van de gerechtspsychiater”, repliceerde procureur Céline d’Havé. “Wij boden mevrouw alle hulp aan die mogelijk was. We zetten haar zelfs af bij het OCMW, maar zij weigerde de gebouwen binnen te gaan. We kunnen dus niet anders dan de maatschappij beschermen.” 

De rechtbank in Gent stelde vorige week donderdag een gerechtspsychiater aan om Nadine W. te onderzoeken. De Brugse strafrechter stelde het dossier van maandagmorgen uit naar 23 december in afwachting van zijn verslag.

4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Peter van Nieuwpoort

    Victor Munster lees je reactie nog een na. Contradictie noemen ze dat! Dit mens moet gewoon als elke andere dief behandeld worden. Diefstal is een delict en geen overtreding. Misschien is ze helemaal niet zo gek als wij denken. Kleden als een overjarige hippie en een beetje brabbelen im de rechtzaal kunnen we allemaal. Zij heeft er lef voor om het te doen. Zo kan je het ook bekijken.

  • Victor Munster

    Deze tafelschuimster komt niet in aanmerking voor internering omdat de feiten die ze pleegden geen geweldsdelicten waren, maar overtredingen. Ze is ook geen gevaar voor zichzelf of de maatschappij hoewel haar gedrag natuurlijk wel irritaties opwekt. In het beste geval kan de rechter een gedwongen psychiatrische opname bevelen en een bewindsvoerder aanstellen. Of een lange gevangenisstraf uitspreken.

Lees meer