Een bus van De Lijn rijdt in de Sint-Jorisstraat. Daar zijn dit jaar drie te hoge concentraties fijn stof gemeten.
Benny Proot Een bus van De Lijn rijdt in de Sint-Jorisstraat. Daar zijn dit jaar drie te hoge concentraties fijn stof gemeten.

Asfalt in Sint-Jorisstraat wordt vernieuwd

Van 26 augustus tot en met 31 augustus zal de Sint-Jorisstraat tussen de Augustijnenrei en de Kalkhovenstraat (inclusief kruispunt) onderbroken zijn door werkzaamheden. 

De huidige asfaltlaag zal tijdens de laatste vakantieweek vervangen worden door een nieuwe toplaag, zodat de trillingen verminderen in de straat en het leefbaarder wordt voor de bewoners. De fundering en de deksels worden indien nodig vervangen. De Sint-Jorisstraat kreunt al lange tijd onder het groot aantal bussen en vertoont op verschillende plaatsen scheuren. 

Er is een omleiding voorzien via de Academiestraat, Spiegelrei en de Langerei en via de Augustijnenrei, Jan Miraelstraat, Schrijverstraat of West-Gistelhof.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer