Het gerechtsgebouw in Brugge.
SDVO Het gerechtsgebouw in Brugge.

Beet in vinger van winkeldetective levert agressieve winkeldief 2 jaar cel op

Een 33-jarige winkeldief heeft in de Brugse rechtbank twee jaar cel gekregen voor in totaal zes diefstallen. Samir C. was bijzonder agressief, want beet in de vinger van de winkeldetective van de Fnac en had eerder ook al de spoorwegpolitie aangevallen.

Samir C. (33) werd op 6 september vorig jaar op heterdaad betrapt door de winkeldetective van de Fnac in Brugge. Hij probeerde aan de haal te gaan met een gsm, maar werd staande gehouden. C. wilde vluchten en beet de winkeldetective in z’n vingers. Uiteindelijk kon de politie hem toch ter plaatse inrekenen. In z’n rugzak troffen de agenten schoenen van het merk Tommy Hilfiger aan die diezelfde dag waren gestolen in Brugge. Het onderzoek kon C. ook linken aan nog drie andere diefstallen, onder meer in de Inno. Op 21 juli werd de man gecontroleerd op de trein tussen Brugge en Brussel. Hij had een fiets bij zich die enkele uren voordien was gestolen. C. schold de agenten van de spoorwegpolitie de huid vol en gedroeg zich wederom bijzonder agressief. Volgens zijn advocaat was de man onder invloed van alcohol op het moment van de feiten.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer