Fietsers inhalen in de Steenstraat in Brugge is sowieso al niet evident.
Benny Proot Fietsers inhalen in de Steenstraat in Brugge is sowieso al niet evident.

Brugge gaat Gent niet achterna: “Geen fietszone in de hele binnenstad”

Een fietszone in de binnenstad van Brugge is niet voor morgen. Dat zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V). In Gent is het straks wel zover.

Volgens burgemeester Dirk De fauw toont Brugge geen gebrek aan ambitie, maar wel realisme. “Een fietszone is op dit moment juridisch niet mogelijk, omdat de wet maximaal twee zonebepalingen op dezelfde plaats toelaat. En die zijn er al, want de binnenstad is een zone met tonnagebeperking én een zone-30. We zouden bepaalde zaken moeten aanpassen, ook qua infrastructuur. Ik denk dat we nu een goed werkend systeem hebben.” Eerder al pleitte gemeenteraadsvoorzitter Annick Lambrecht (sp.a) voor zo’n fietszone, maar daar is haar coalitiepartner dus voorlopig niet voor te vinden.

8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • gilbert Gijdé

    wie wilt er nu gent nadoen

  • Erwin Vandriessche

    Ben er ook geen voorstander van, maar natuurlijk tijdens kerst en andere feesten mag het wel verkeersvrij voor gemotoriseerde voertuigen. En ik rij ook niet graag in een fietsstraat, de auto's houden zich toch niet aan de regels ervan en als ze het dan toch doen, dan voel je je inderdaad opgejaagd door zo'n auto achter je spatbord als fietser! Beter goede fietspaden aanleggen met duidelijke markeringen en liefst gescheiden van het overige verkeer.

Lees meer