De vrijwilligers worden met een filmpje in de kijker gezet.
rv De vrijwilligers worden met een filmpje in de kijker gezet.

Brugge zet jongeren die speelpleinwerking verzorgen in de kijker met filmpje

190 jongeren staan deze zomer op het speelplein in Brugge om meer dan 2.000 kinderen een machtige zomer te laten beleven. Met een knap filmpje zet de stad Brugge ze in de kijker.

“Vandaag, tijdens de Dag van de Animator, zet ik graag de inzet en het enthousiasme van onze animatoren in de schijnwerpers”, vertelt schepen van Jeugd Mathijs Goderis (sp.a). 80 jobstudenten en 110 vrijwilligers kiezen er deze zomer voor om in hun eigen vrije tijd animator te zijn op een van de zeven pleinen van vakantiewerking Kwibus in samenwerking met Oranje vzw. De vrijwilligers, vanaf 16 jaar, doen dat tegen een kleine onkostenvergoeding. “Ze dragen zorg voor de kinderen en troosten ze wanneer ze ’s ochtends soms hun ouders moeten achterlaten”, zegt Goderis. “Met een filmpje dat we vandaag lanceren, tonen we aan dat animator zijn echt een fulltime job is. Op een gemiddelde vakantiedag is een animator elf uur op het speelplein aan de slag en dat doen ze met plezier.”

Het filmpje vind je hier terug.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer