De vitale functies van het meisje zijn ogenschijnlijk niet in gevaar, maar ze liep breuken aan de ledematen op.
Sudpresse Bernard Theis De vitale functies van het meisje zijn ogenschijnlijk niet in gevaar, maar ze liep breuken aan de ledematen op.

Brugs meisje (17) valt 15 meter diep in Waals natuurpark

Een 17-jarig meisje uit Brugge is vanmiddag zo'n 15 meter diep in een kloof gevallen tijdens een tocht in een Waals natuurpark. Dat meldt Sudpresse en wordt bevestigd door de lokale politie.

De tiener was samen met een groepje op pad aan de natuurkloof ‘Fondry des Chiens’, in Nismes (Viroinval) in de provincie Namen. Het jonge slachtoffer was aan het klimmen toen ze plots uitgleed en meters lager neerkwam. Ze viel zeker zo’n 15 meter naar beneden. 

De hulpdiensten waren snel ter plaatse om het meisje te redden. Ze werd door een speciaal klimteam van de interventieploeg (GRIMP) van Philippeville snel uit de kloof gehaald en gewond overgebracht naar het ziekenhuis. Van levensgevaar zou geen sprake zijn. Het meisje zou vooral verwondingen hebben opgelopen aan de onderste ledematen.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Peter De Smet

    Spoedig herstel, maar staat daar duidelijk aangegeven, verboden te klimmen, met pictogram

  • Michael Dimers

    Die mag echt van geluk bij een ongeluk spreken. 15 meter vallen en niet levensgevaarlijk gewond zijn lijkt een klein wonder !

Lees meer