2 Er komen steeds meer barbershops bij.
Henk Deleu Er komen steeds meer barbershops bij.

Brugs parlementslid Maaike De Vreese (N-VA) tikt minister op de vingers: “Controles op barbershops moeten opgevoerd worden”

De recente controle van de Brugse politie op kapperszaken en barbershops heeft donderdag ook het Vlaams Parlement gehaald. Maaike De Vreese (N-VA) bevroeg Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V) over de wildgroei aan nieuwe zaken. Crevits zal de sectoren uitnodigen om de kwestie te bespreken.

Uit de controles door de Brugse politie zaterdag bleek dat heel wat van de zaken niet in orde waren. De helft houdt zich niet aan de wetgeving. “Soms is de kwaliteit van de dienstverlening bedenkelijk", zegt De Vreese. “Dat zorgt voor oneerlijke concurrentie ten aanzien van de ondernemers die zich strikt houden aan de regelgeving en blijven investeren in een kwaliteitsvolle dienstverlening. Dit fenomeen zien we niet enkel in Brugge, maar doet zich ook in andere steden en gemeenten voor. De controles moeten opgetrokken worden”, vindt het Brugse parlementslid.

Cijfermateriaal

De minister antwoordde dat ze de betrokken sectoren zal uitnodigen om dit te bespreken. Tot slot werkt het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO) aan een bevraging bij de sectoren om de volledige situatie in beeld te brengen en te beschikken over objectief cijfermateriaal.

2 Maaike De Vreese (hier midden) bevroeg de minister.
BELGA Maaike De Vreese (hier midden) bevroeg de minister.

Lees meer