2 Carrefour Express
2/4/2012
pict. by Didier Lebrun  / © Photo News
photo_news Carrefour Express 2/4/2012 pict. by Didier Lebrun / © Photo News

Brugse Carrefour Express verkoopt flesjes Westvleteren aan 11,25 euro: paters én Carrefour grijpen in

Inwoners van Brugge konden een tijdlang een - weliswaar peperduur - flesje Westvleteren. Carrefour Express in de Katelijnestraat verkocht flesjes van de bekende trappist aan 11,25 euro -waar de normale prijs 1,90 euro is. 

Het reclamebord voor de verkoop van het wereldberoemde bier was een tijdlang te zien in de winkelrekken van het filiaal. Opvallend, aangezien Westvleteren in principe helemaal niet wordt verkocht in supermarkten. Enkele jaren geleden mocht Colruyt het bier wel verkopen, maar dat was toen om de verbouwingen van de paters te financieren. Extra opvallend is de prijzen waaraan het bier werd verkocht: bij Carrefour Express vroegen ze 11,25 euro pér flesje. De normale prijs in de brouwerij is slechts 1,90 euro. Ondertussen werd het bier wel al uit de rekken gehaald op vraag van Carrefour zelf. Achteraf bleek het om een persoonlijke actie te gaan van de franchisenemer. 

2 westvleteren

sint-sixtusabdij
rv westvleteren sint-sixtusabdij

9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Xaveer Lindemans

    Ieder vraagt zijn prijs. Ofwel betaal je het, ofwel laat je het staan. Dat is vrije markteconomie.

  • Gino Denil

    Typerend voor de mentaliteit van veel kleine Vlaamse zelfstandigen. Zo drijf je de klanten naar grote discounts en naar het buitenland.

Lees meer