De Brugse gemeenteraad wordt in oktober met anderhalf uur vervroegd.
Benny Proot De Brugse gemeenteraad wordt in oktober met anderhalf uur vervroegd.

Brugse gemeenteraad start anderhalf uur vroeger door... Club Brugge

De gemeenteraad van dinsdag 22 oktober in Brugge start niet om 18.30 uur zoals gebruikelijk, maar al anderhalf uur vroeger.

Dat komt door de avondwedstrijd van Club Brugge in de Champions League. Club neemt het die avond om 21 uur thuis op tegen het vedettenteam van Paris Saint-Germain. Verschillende politieke fracties hadden gevraagd de gemeenteraad op zijn minst te vervroegen of zelfs op een andere datum te laten plaatsvinden. Burgemeester Dirk De fauw (CD&V), zelf ook een voetbalfan, had daar wel oren naar. Uiteindelijk moest gemeenteraadsvoorzitter Annick Lambrecht (sp.a) de knoop doorhakken. “Dit is echt uitzonderlijk en op vraag van alle fractieleiders", zegt ze. “Het is niet mijn bedoeling de gemeenteraad snel af te handelen, zodat iedereen om 21 uur voor het tv-toestel kan gaan zitten of in het stadion kan gaan kijken. Het tempo wordt zoals anders gewoon aangehouden.”

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Frederik Lootens

    Hierbij tonen ze duidelijk aan welke kant ze kiezen,wat natuurlijk hun volste recht is. Met de verkiezingen weten we nu al op wie we NIET gaan stemmen.

  • Pieter smit

    Belachelijk, nu weten we ook hoe "onafhankelijk" het Brugse bestuur is inzake de Club.

Lees meer