Burgemeester Dirk De fauw en raadslid Pol Van Den Driessche reiken de prijs uit aan de uitbater.
Bjorn Van Ryckeghem Burgemeester Dirk De fauw en raadslid Pol Van Den Driessche reiken de prijs uit aan de uitbater.

Café PerronGeluk krijgt Goeiendagprijs voor originele naam

Café PerronGeluk langs de Spoorwegstraat in Brugge krijgt de tweejaarlijkse Goeiendagprijs.

In 2005 beslisten het stadsbestuur van Brugge met het advies van de Stedelijke Commissie voor Toponymie en Straatnamen en het 11 Juli-Komitee Brugge vzw om over te gaan tot de tweejaarlijkse uitreiking van de prijs. Die wordt toegekend aan een handelszaak of ander pand op het grondgebied van Brugge, dat uitblinkt door zijn mooie en gepaste Nederlandstalige naamgeving. Goeiendag verwijst niet alleen naar het vroegere Vlaamse wapen, maar vooral naar de begroeting die men in (handels)zaken elke dag tientallen keren gebruikt. Vanaf 2007 moet het gaan om recentere zaken die hoogstens twee tot drie jaar bestaan.

PerronGeluk werd aangeduid als winnaar. De uitbaters zijn er twee jaar geleden begonnen. Hun naam verwijst naar de nabijheid van het station en haar perrons. Mogen mee op het podium: restaurant De Prediker en kapperszaak Haartheater. Een oorkonde en een geldsom zijn de prijzen. In het verleden wonnen onder meer het evenement Voorsmaak, kledingzaak Twee Meisjes en dierenartsenpraktijk Van Kop Tot Staart.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer