Een lint werd symbolisch doorgeknipt.
Bart Huysentruyt Een lint werd symbolisch doorgeknipt.

Canadabrug officieel ingehuldigd

De Canadabrug in Brugge is zaterdag officieel ingehuldigd door De Vlaamse Waterweg nv en stad Brugge.

De Canadabrug, die in Brugge ook de buffelbrug wordt genoemd, was aan vernieuwing toe en onderging een ingrijpende renovatie. De bovenbouw van de brug werd volledig vernieuwd en de leuningen hersteld. Bij de renovatie was er veel aandacht voor de erfgoedwaarde van de brug. Zo werden de bizons op de brug tijdelijk in een houten hokje ‘op stok gezet’ om beschadiging te voorkomen. De vernieuwde Canadabrug is sinds eind mei open voor het wegverkeer, maar is nu volledig afgewerkt. “Vlaanderen investeert volop in Brugge. Zo investeerden we via De Vlaamse Waterweg nv één miljoen euro voor de renovatie van de Canadabrug en de bouw van twee nieuwe fietsers- en voetgangersbruggen ernaast”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts (N-VA). “We pakken trouwens heel wat Brugse bruggen aan. Op de planning staat onder andere nog de Steenbruggebrug en de renovatie van de Bombardierbrug.”

In september zal het precies 75 jaar geleden zijn dat Brugge via deze brug door de Canadezen werd bevrijd. Naast het functionele aspect heeft deze vernieuwing dan ook een grote symbolische betekenis.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer