Het gerechtsgebouw in Brugge.
JHM Het gerechtsgebouw in Brugge.

Cannabisverslaafde heeft gans wapenarsenaal in huis: “Ik las op internet dat er oorlog zou uitbreken”

Een 50-jarige Bruggeling hangt twee jaar cel boven het hoofd voor het bezit van cannabis en verboden wapenbezit. Voor de vuurwapens die bij hem in huis lagen, had K.H. een opmerkelijke uitleg klaar. “Ik las op internet dat er oorlog zou uitbreken”, stak hij de draak met de politie.

Het onderzoek naar K.H. (50) en zijn vriendin K.D. (36) ging al in oktober 2014 van start. De Brugse politie had info gekregen dat de man met de hulp van een Nederlandse organisatie cannabis invoerde. Het gerecht luisterde zijn telefoonverkeer af en zette ook verschillende observaties op. Pas op 13 oktober 2017 werd een huiszoeking uitgevoerd. “Binnen hing een doordringende geur van marihuana, maar konden we maar 11 gram cannabis aantreffen”, sprak de procureur donderdagmorgen in de Brugse rechtbank. Veel indrukwekkender was het wapenarsenaal dat de speurders in het huis ontdekten. “Drie vuurwapens zaten in een rugzakje naast z’n bed. Op de schouw en in een kast lag munitie en ook in de bekleding van het achterportier van z’n wagen zat een pistool verstopt.” 

Het gerecht kon nooit aantonen dat het koppel drugs verkocht. De man hangt voor het bezit van cannabis en verboden wapenbezit 2 jaar cel boven het hoofd. Hij kreeg twee jaar geleden al eens die straf voor het dealen van cannabis. Voor de wapens bij hem thuis had K.D. een opvallend uitleg klaar. “Ik las op internet dat binnen enkele dagen oorlog zou uitbreken”, verklaarde hij bij z’n arrestatie. Zijn vriendin hangt voor drugsbezit zes maanden cel met uitstel boven het hoofd. Uitspraak op 23 mei. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer