5 De nieuwe naam wordt meteen in zes talen gelanceerd.
Benny Proot De nieuwe naam wordt meteen in zes talen gelanceerd.

Dit zijn de nieuwe naam en het campagnebeeld voor winter in Brugge: “Warm, zoals het lichtspektakel en onze stad”

Het nieuwe winterconcept in Brugge, met onder meer de kunstijspiste aan het Minnewater, heeft sinds vrijdag ook een naam. De stad koos voor ‘Wintergloed’. Er is ook een campagnebeeld. “Warm, zoals het lichtspektakel én onze stad zelf", zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V).

U herinnert zich ongetwijfeld de discussie nog van twee jaar geleden. Toen werd de Brugse kerstmarkt plots als wintermarkt uitgesproken. Dat stuitte nogal wat mensen tegen de borst. De naam vormde zo ongewild het gespreksonderwerp van de kerstperiode. Met een nieuw concept wil de stad nu ook een nieuwe naam in het leven roepen.

5  Er komt een kunstijspiste op het water in het Minnewaterpark.
Painting with light. Er komt een kunstijspiste op het water in het Minnewaterpark.

Twee weken geleden toonde het Brugse stadsbestuur alvast voor waarmee het in de kerstperiode uitpakt. Daar hoort een strategie bij. De stad wil immers bezoekers van over de hele wereld aantrekken met ‘Wintergloed’. “Bewust kozen we niet voor één beeld, maar voor een combinatie van kleuren gebaseerd op het lichtconcept", zegt schepen van Toerisme Philip Pierins (sp.a). “Deze kleuren kunnen we flexibel in al onze communicatie gebruiken. Met het gebruik van warme kleuren en de naamkeuze benadrukken we het warme en gastvrije karakter van de stad, waarmee Brugge zich nationaal en internationaal profileert.”

5 Dit is het nieuwe campagnebeeld.
rv Dit is het nieuwe campagnebeeld.

De stad zal in zijn communicatie over het winterse evenement ook volop alle troeven uitspelen, zoals de spreiding van het aanbod over meerdere locaties, de kalmere midweek en het schaatsen op het water. Bezoekers zullen worden uitgenodigd om hun positieve ervaringen via sociale media te delen.

43 procent van de dag- en verblijfstoeristen die Brugge in de kerstperiode bezoeken, komt uit het buitenland. Daarom wordt gecommuniceerd in zes courante talen: de drie landstalen, aangevuld met Engels, Spaans en Italiaans. ‘Wintergloed’ klinkt dan ook als ‘Lueur d’hiver’ (Frans), ‘Winterlichter’ (Duits), ‘Winter Glow’ (Engels), ‘Esplendor de invierno’ (Spaans) en ‘Bagliore invernale’ (Italiaans).

5 Het Brugs schepencollege in het Minnewaterpark.
Benny Proot Het Brugs schepencollege in het Minnewaterpark.

Het bestuur maakte eerder al bekend dat de traditionele ijspiste op de Markt - in de schaduw van het Belfort - plaatsmaakt voor een kunstijspiste op het water in het Minnewaterpark. Er komt ook een lichtfestival. Bezoekers zullen tussen 22 november en 5 januari kunnen genieten van twee licht- en belevingswandelingen doorheen de binnenstad, die startten aan het Stationsplein. De ene route leidt richting Minnewaterpark, bij de tweede route wandelen de bezoekers richting ‘t Zand en verder de winkelstraten en de traditionele kerstmarkt.

5 Een stukje lichtfestival: een volle maan op de watertoren aan de Gentpoortvest.
Painting with light. Een stukje lichtfestival: een volle maan op de watertoren aan de Gentpoortvest.

“Het lichtontwerp is geïnspireerd op de rijke geschiedenis van Brugge”, zegt schepen Pierins. “De algemene sfeer van het ontwerp is warm. En de beleving groeit en evolueert naarmate de wandelaars het Minnewaterpark en ‘t Zand bereiken. Het licht wordt dan rijker in kleur en hoeveelheid.” Volgens burgemeester Dirk De fauw (CD&V) is de investering - alles samen zo’n half miljoen euro - zeker nuttig besteed. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer