De Burg in Brugge.
Benny Proot De Burg in Brugge.

Eerst nieuwjaarsborrel, daarna werken op Burg en Blinde-Ezelstraat

Drie dagen na de nieuwjaarsborrel op de Burg, op zondag 5 januari 2020, starten werken op de Burg, in de Blinde Ezelstraat en op de Vismarkt. Het gaat om nutswerken.

Na deze ingrepen wordt het wegdek hersteld. Er moet een zwaardere elektriciteitskabel getrokken worden naar een handelszaak op de Vismarkt en de enige manier om dit te doen is vanuit een cabine op de Burg. De nutsmaatschappijen halen meteen ook de oude, versleten kabels uit op dit traject en rond de Vismarkt en vervangen ze door nieuwe leidingen. Na de nutswerken wordt het wegdek hersteld. Er wordt op woensdag 8 januari gestart vanaf de Heilige Bloedkapel tot aan de hoek van de Breidelstraat. De aanpassingen in de Blinde-Ezelstraat starten op 13 januari en duren drie dagen. Op de Vismarkt zijn de werkzaamheden aan de nutsleidingen voorzien vanaf 3 februari tot vermoedelijk 10 april en dit rondom het plein. De aannemer werkt kant per kant. 

De Blinde-Ezelstraat wordt volledig afgesloten voor alle verkeer met uitzondering voor de werknemers van stad Brugge die geen andere optie hebben om hun kantoor te bereiken of te verlaten dan via de Blinde-Ezelstraat. Er worden loopbruggen voorzien. De pleinen ondervinden minder hinder.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer