4 Omdat de stroompanne blijft duren, komt een ladderteam ter plaatse om Sabrina, Jimmy en Lucas naar beneden te halen.
Mathias Mariën Omdat de stroompanne blijft duren, komt een ladderteam ter plaatse om Sabrina, Jimmy en Lucas naar beneden te halen.

Eerste dag Meifoor: uur vast op tien meter hoogte

BRANDWEER MOET JONG GEZIN UIT ATTRACTIE BEVRIJDEN NA STROOMPANNE

Amper een uur nadat de Meifoor gisteren feestelijk op gang werd geschoten in het Brugse Koning Albertpark, viel bij een aantal attracties plots de elektriciteit uit. Een jong gezin, met een zoontje van zes jaar, zat meer dan een uur vast in The Wild Mouse, op tien meter hoogte. De brandweer moest hen met de ladderwagen bevrijden. Ook vijf eetkramen zaten zonder stroom.

De populairste attractie van de Meifoor in Brugge was gisteren wellicht de bevrijding van een jong gezin, vanop tien meter hoogte. Ze zaten vast in The Wild Mouse. Rond 20.20 uur was daar plots de elektriciteit uitgevallen. Sabrina Dammane en Jimmy Defloo uit Gits waren samen met hun zesjarig zoontje Lucas bezig aan hun eerste attractie. "We waren speciaal naar Brugge gekomen voor de opening van de Meifoor. Het karretje stopte bruusk en we dachten dat de panne maar vijf minuten zou duren. Het bleek langer", zegt Jimmy.

4 Sabrina, Lucas en Jimmy mogen opwarmen in de ambulance, nadat ze ruim een uur vastgezeten hebben. Lucas toont trots de pokémon die hij boven in de lucht gevangen heeft.
Mathias Mariën Sabrina, Lucas en Jimmy mogen opwarmen in de ambulance, nadat ze ruim een uur vastgezeten hebben. Lucas toont trots de pokémon die hij boven in de lucht gevangen heeft.

Dringend plassen

De elektriciteitsvoorziening kwam maar niet op gang en de brandweer werd erbij gehaald. "Een klimteam is eerst naar boven gegaan om de gevangen bezoekers gerust te stellen. We hebben hen een deken gegeven in afwachting van stroom. Na een uur stroompanne hebben we toch maar beslist om hen met de ladderwagen te bevrijden. De andere bezoekers van The Wild Mouse waren intussen al bevrijd. Ze zaten beneden vast in de karretjes, omdat de beveiliging niet open kon", zegt kapitein Jeroen Bonte van de brandweer van Brugge.


Jimmy, Sabrina en Lucas werden zonder problemen naar beneden gehaald. "We moesten vooral hard plassen. Naar het toilet gaan is dan ook het eerste wat we deden", aldus Jimmy. "We wisten dat er niets kon gebeuren daarboven. Onze grootste bekommernis was vooral ons zoontje. Hij moest rustig blijven en dat lukte. Hij is pokémon beginnen vangen met onze gsm", voegt Sabrina toe.

4 Een klimteam van de brandweer stelt het gezin gerust.
Mathias Mariën Een klimteam van de brandweer stelt het gezin gerust.

Circuit overbelast

Het gezin zal hun bezoek aan de Meifoor niet snel vergeten. "Zeg nu zelf, voor vier euro meer dan een uur op een attractie zitten, dat vind je nergens. We zullen een volgend bezoek aan de kermis zeker niet laten door dit ene incident", klinkt het laconiek. Na alle tumult zijn de drie nog een hapje gaan eten. Ze kregen nog heel wat eet- en drankbonnetjes van de uitbaters van The Wild Mouse, die zich bleven verontschuldigen. Hun attractie ging gisterenavond niet meer open, maar hen treft allicht weinig schuld.


De oorzaak zou een overbelasting van het elektriciteitscircuit van de kermis zijn. Er kwamen dit jaar enkele kramen bij en de generator zou het aantal attracties niet aan kunnen. Ook vijf eetkramen zaten zonder stroom. "Voor mij is dat toch een kleine ramp. Ik moet mijn hele voorraad van vrijdagavond weggooien", reageert Jean Bodet van Pasta Frescos.


Bekijk het filmpje op www.hln.be/meifoor

4 Uiteindelijk kunnen ze veilig weer voet op begane grond zetten.
Mathias Mariën Uiteindelijk kunnen ze veilig weer voet op begane grond zetten.

Lees meer