De vrijwilligers starten nu in de Sint-Jozefkerk.
Bart Huysentruyt De vrijwilligers starten nu in de Sint-Jozefkerk.

Erfgoedvrijwilligers starten aan digitalisering Sint-Jozefkerk

De vrijwilligers die sinds 2014 de collecties van het Brugse religieus erfgoed digitaliseren, zijn deze week gestart in de Sint-Jozefkerk.

Dat is al de twaalfde kerk waarvan objecten gefotografeerd en benoemd worden. Vijf jaar na de start is dat een titatenwerk. “We zijn die mensen ongelooflijk dankbaar”, zegt schepen van Cultuur Nico Blontrock (CD&V). “Dankzij hen kunnen we al dat erfgoed ook online laten zien en kunnen veel meer Bruggelingen makkelijk bekijken wat er allemaal aanwezig is in onze kerken.” Consulent Benoit Kervyn, jarenlang regisseur van de Heilig Bloedprocessie begeleidt de vrijwilligers. Net voor ze aan de digitalisering van de Sint-Jozefkerk begonnen, werden de vrijwilligers nog getrakteerd op een stukje taart.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer