3 Het Cactusfestival breidt uit met extra zone, waar dj’s zullen draaien.
Archieffoto Proot Het Cactusfestival breidt uit met extra zone, waar dj’s zullen draaien.

Geen zwembad meer op bijna uitverkocht Cactusfestival, wel topaffiche én voor het eerst volwaardige dj-zone

Het gaat hard voor het Brugse Cactusfestival, dat nog voor de start afstevent op een uitverkochte editie. Dan zullen 28.000 mensen genieten van onder meer dEUS, Oscar and The Wolf, Neneh Cherry en Bloc Party. Het zwembad(je) keert niet terug, een dj-zone is de grootste nieuwigheid.

Er snel bij zijn, is echt wel een goede raad. De tickets voor vrijdag 5 juli zijn immers al allemaal de deur uit. En ook de dagtickets voor zaterdag gaan als een trein: al 90 procent is verkocht. “We stevenen af op een volledig uitverkochte editie en dat is toch uitzonderlijk voor het Cactusfestival", zegt organisator en programmator Patrick Keersebilck. “Het geeft een bepaalde rust in de aanloop naar het festival. Ik denk dat we dit succes voornamelijk aan de hele sterke affiche te danken hebben. Dat is elk jaar weer puzzelen, maar dit keer paste die perfect in elkaar. We bieden een heel gevarieerd programma genres aan. Het is een combinatie van bands die een ouder publiek aanspreken en nieuw talent.”

Stunt met Oscar and The Wolf 

Net als de voorbije jaren kwam de ticketverkoop laat op gang, maar nu gaat het met een rotvaart. “Vooral als mensen horen dat de laatste kaartjes bijna de deur uit gaan, schieten ze in actie. Dat is typisch aan de voorverkoop van het Cactusfestival.”

3
RV

Vooral Oscar and The Wolf vindt Patrick Keersebilck een stunt. “Zij verkopen het Sportpaleis uit en komen hier voor een pak minder volk (per dag kunnen er 10.000 festivalgangers binnen, red.) spelen. Ook dEUS is een opsteker. Tom Barman en co zullen hier hun plaat The Ideal Crash spelen, en ik vermoed ook nog wel wat andere bekende nummers.” 

Aan de succesformule wordt weinig gesleuteld. Er is met Studio Brussel-stem Kirsten Lemaire een nieuwe presentator. Zij vervangt Chris Dusauchoit. En het verkoelende zwembad(je), dat de voorbije jaren meermaals een gespreksonderwerp was, komt niet terug. “In plaats daarvan bieden we nog meer beleving en ambiance op het terrein”, zegt Keersebilck. “Zo komen de Skybar en de zitpiramide zeker terug. En we zullen onze festivalsite ook uitbreiden met een extra zone (de kiosk, red.), waar dj’s zullen draaien. Die zone in het Minnewaterpark hebben we gevonden op de plaats waar vorig jaar de WK-wedstrijd van de Rode Duivels is uitgezonden. Dat viel zo in de smaak dat we daar graag wilden terugkeren.”

Het Cactusfestival zet dit jaar meer in op ‘cashless’ betalen aan drank- en eetstanden, maar met cash geld betalen, zal wel nog kunnen. “We gaan daarin nog niet te drastisch met de voeten vooruit”, zegt Patrick Keersebilck. “Al zal het wel de toekomst zijn.” 

Het Cactusfestival vindt op vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 juli plaats. (Resterende) tickets op www.cactusfestival.be.

3 Het openluchtzwembad keert niet terug.
Archieffoto Proot Het openluchtzwembad keert niet terug.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Roland Rotsaert

    Zal men dit jaar ook eens denken aan de Bruggelingen die het allemaal moeten ondergaan? Ik denk niet dat alle festivalgangers een geluidsniveau eisen waardoor omwonenden op een halve of hele kilometer afstand een weekend lang verplicht moeten meeluisteren.

Lees meer