Brugge, gratis shuttlebus
Benny Proot Brugge, gratis shuttlebus

Gratis shuttlebus lokt dubbel zoveel reizigers, nu al tot 450 per dag

De gratis shuttlebussen die de stad sinds vorig jaar inzet in het centrum, lokken tot 450 reizigers per dag. Dat is bijna dubbel zoveel als voorheen. 

“Toen de centrumshuttle nog vijf dagen op zeven dagen reed, maakten er al 250 reizigers per dag er gebruik van”, zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V). “Sinds 1 april rijdt de shuttlebus zeven dagen op zeven en zien we dat de reizigersaantallen stijgen tot 450 reizigers per dag. Dat bewijst dat de Bruggelingen het concept met open armen onthaalden. De ultieme ambitie is uiteraard dat het proefproject verankerd wordt binnen een nieuw openbaar vervoer-model voor Brugge. Dit is mogelijk, zo leren de gesprekken met De Lijn.”

Brugge wil dat de centrumshuttle in de toekomst elektrisch rijdt. “Bij de aanbesteding vorig jaar lukte dit jammer genoeg niet. Waarom we elektrische bussen willen? De smalle historische straten vormen zogenaamde street canyons waar luchtverontreiniging blijft hangen. Een groene overstap zal dan ook een belangrijke bijdrage leveren aan een gezondere leefklimaat.”

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Guy Leerman

    En laat de toeristen met hun wagen buiten het centrum

Lees meer