3 Joanna Legon — ‘tante Jeannot’ voor de vrienden - voelt dat de rijp is om naar een rusthuis te gaan. Ze verblijft momenteel bij de Zwarte Zusters
Benny Proot Joanna Legon — ‘tante Jeannot’ voor de vrienden - voelt dat de rijp is om naar een rusthuis te gaan. Ze verblijft momenteel bij de Zwarte Zusters

Exclusief voor abonnees

Laatste wens van Joanna (99) wordt vervuld: “Eindelijk herenigd met 98-jarige zus in het rusthuis”

Joanna Legon uit Brugge wordt begin november 100 jaar, maar weet nog altijd goed wat ze wil. Na een opname in het ziekenhuis enkele weken geleden voelt ‘tante Jeannot’ dat het tijd is om haar te laten verzorgen in een rusthuis. Alleen: bij haar zus Thérèse (98) is er voorlopig geen plaats en staat ze op een wachtlijst. Nochtans is het haar laatste wens en wil ze absoluut niet meer terug naar huis. “Ik voel me als Maria en Jozef, die moesten ook in een stal liggen”, zucht Joanna. Het rusthuis zou nu alsnog een reddingsboei gooien door middel van kortverblijf en helpt zo de droom van de bejaarde vrouw waar te maken. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Op 10 november blaast Joanna - één van de oudste abonnees van Het Laatste Nieuws - 100 kaarsjes uit. Reden genoeg om te feesten, zou je denken. Toch zit de kranige Brugse momenteel nog met de handen in het haar. Het probleem: ze voelt dat de tijd rijp is om naar een rusthuis te gaan en wil haar laatste levensjaren doorbrengen bij haar 98-jarige zus Thérèse in rusthuis ‘de Potterie’. Alleen is daar op dit moment geen plaats en staat ze op een wachtlijst. Wanneer er een plekje vrijkomt, kan niemand voorspellen. Momenteel verblijft ‘tante Jeannot’ – zo noemt iedereen haar – in het ziekenhuis bij de zwartzusters in Brugge. “Enkele weken geleden werd ze plots heel ziek”, zegt haar nicht Birgit Maes. “Niemand wist wat er aan de hand was. In het ziekenhuis bleek dat ze last had van galstenen. Tante moest geopereerd worden en revalideert sindsdien bij de Zwarte Zusters. Ze kan daar nog even blijven, maar dat kan natuurlijk niet eeuwig. Er moet snel een definitieve oplossing komen." 

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • MYRTHE PASS

    Ik hoop dat de 99-jarige vrouw niet gedwongen wordt om naar een rusthuis te gaan. Indien zij een kijkoperatie onderging, kan ze snel recupereren en terug van haar oude leventje thuis genieten. Zij en haar zus zijn bijna 100 jaar. Het is aangenaam om zo'n goede genen te bezitten!

  • patrick brom

    ik begrijp dat menske wel , hopelijk vinden ze een plaats bij haar zus

Lees meer