De raadkamer verlengde de aanhouding van de verdachten dinsdagmorgen met twee maanden.
Belga De raadkamer verlengde de aanhouding van de verdachten dinsdagmorgen met twee maanden.

Loslippig lid van Roemeense bende metaaldieven wordt bedreigd in gevangenis en verschijnt apart voor raadkamer

Twaalf Roemenen blijven twee maanden langer in de cel voor metaaldiefstallen, voornamelijk in het Brugse. Een verdachte verscheen op eigen vraag apart voor de raadkamer. Hij zou bedreigd worden in de gevangenis door andere bendeleden omdat hij als enige verklaringen aflegde.

Het onderzoek naar de dievenbende ging al in juni 2018 van start. In Brugge en omgeving vonden toen enkele metaaldiefstallen plaats op bedrijventerreinen en bij rangeerstations. De bende sloeg onder andere toe in industriezone Blauwe Toren. Door met veel mensen en verschillende bestelwagens ter plaatse te gaan, konden de dieven in één nacht duizenden kilo’s metaal stelen. Telefonieonderzoek bracht de speurders op het spoor van een dievenbende die vooral in het Brusselse vertoefde. De arrestaties verliepen twee maanden geleden niet zonder slag of stoot. Een van de Roemenen nam de vlucht, maar verloor de controle over zijn stuur in Merksem. Hij kwam met zijn wagen in de etalage van een kledingzaak terecht en werd uiteindelijk toch in de boeien geslagen. De metaaldieven werden voorlopig in verdenking gesteld voor vijf feiten, maar in werkelijkheid zouden ze voor tientallen diefstallen in aanmerking komen.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Angelo Cabooter

    Stuur ze daarna terug naar land van herkomst en verlatingsverbod opleggen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lees meer