Benny Proot

Man (47) ligt wekenlang dood in appartement in Brugs stadscentrum

In Brugge heeft de politie zaterdag een 47-jarige man aangetroffen die al weken dood lag in zijn appartement. Het gaat wellicht niet om een vereenzaamde persoon, maar wel om iemand die al een tijdje aan de rand van de samenleving leefde.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het was een buur die zaterdag de hulpdiensten alarmeerde omdat er een sterke lijkgeur rond het appartement in de Sterstraat hing en er vliegen rondvlogen. Eenmaal binnen, trof de politie de bewoner levenloos aan. Zijn lichaam was al in verre staat van ontbinding. De precieze doodsoorzaak was dan ook niet te achterhalen. De 47-jarige man had al een tijd niemand meer gehoord. Volgens het stadsbestuur behoorde de veertiger evenwel niet tot de risicogroep waarvoor ze een actieplan tegen vereenzaming opstelden. De man leefde al een tijd aan de rand van de samenleving en had al heel wat wisselende relaties achter de rug. 

Actieplan

Dat actieplan van de stad Brugge, om tijdens de coronacrisis oudere mensen spontaan op te bellen, werpt wel z’n vruchten af. Volgens burgemeester Dirk De fauw (CD&V) zijn de reacties overwegend positief. “Waar we merken dat er praktische problemen zijn, los van de eenzaamheid, grijpen we ook in”, aldus De fauw. “Zo zijn er mensen die plots veel moeilijker aan een maaltijd geraken. Indien nodig, gaat er ook een maatschappelijk werker langs.” 

Lees meer