6 De Warmathon was al vooraf uitverkocht.
Bart Huysentruyt De Warmathon was al vooraf uitverkocht.

Modder en regen houden 8.500 lopers Warmathon niet tegen: opbrengst overschrijdt 96.000 euro

Regen, kou, wind en modder hebben 8.500 deelnemers aan de Warmathon in Brugge niet tegengehouden. In het Tillegembos in Brugge vonden ze een parcours van 2,8 kilometer op maat. De drukte was navenant: de Warmathon was al vooraf helemaal uitverkocht. Ze zamelden liefst 96.746,20 euro in voor de goede doelen van De Warmste Week.

De soundtrack van de Warmathon in Brugge werd verzorgd door Dj Merlo, Mr. T en Peter Van de Veire.

De locatie sprak dit jaar wat minder tot de verbeelding. De voorbije jaren werd telkens voor de buurt rond het Minnewaterpark gekozen. Het Tillegembos aan de rand van de stad is wat minder feeëriek, al moet gezegd dat het evenement jaar na jaar uitgebreider wordt. Het evenementendorp was duidelijk veel groter dan de voorbije edities. Minpuntje voor de organisatie: op zowat hetzelfde moment vond de match tussen Club Brugge en FC Antwerp plaats in het Jan Breydelstadion. De omgeving van het Tillegembos vormt voor veel voetbalsupporters de vaste plek om te parkeren. Daardoor werd het een uur voor en een uur na de match erg druk in de buurt van de Torhoutse Steenweg. 

De deelnemers aan de Warmathon mochten zelf hun goede doel kiezen, net als het aantal rondjes dat ze aflegden in het bos. 

6 Aan het podium werd het vaak druk.
Bart Huysentruyt Aan het podium werd het vaak druk.
6 Op het podium werd het vaak druk.
Bart Huysentruyt Op het podium werd het vaak druk.
6 Regen en kou schrok niemand af.
Bart Huysentruyt Regen en kou schrok niemand af.
6 Lopers en wandelaars tekenden present.
Bart Huysentruyt Lopers en wandelaars tekenden present.
6 Achteraf kon de innerlijke mens weer versterkt worden.
Bart Huysentruyt Achteraf kon de innerlijke mens weer versterkt worden.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • anni degraeve

    Ik zou toch wel willen weten, wie al dat geld beheert ? Is daar enige transparantie ?

Lees meer