Pol Van Den Driessche.
Simon Mouton/Photo News Pol Van Den Driessche.

N-VA heeft vragen bij verrassende keuze van Club: “Jammer dat ‘malcontenten’ de bouw op Blankenbergse Steenweg tegenhouden”

Voor oppositiepartij N-VA is het vooral opmerkelijk dat een aantal ‘malcontenten’ de bouw van een nieuw stadion langs de Blankenbergse Steenweg zo lang kunnen tegenhouden. “Ze fnuiken daarmee de Brugse voetbalploegen en de uitbreiding van industriegrond”, zegt Pol Van Den Driessche, ook voormalig woordvoerder van Cercle Brugge.

“Voor de Brugse N-VA is en blijft het duidelijk en nodig dat Club Brugge snel een nieuw stadion krijgt. Club is een Belgische en Europese topploeg en dat vereist moderne, mooie en veilige accommodatie. Het huidige Breydelstadion voldoet niet meer aan die eisen. Samen met anderen maakt ook N-VA zich overigens zorgen over de bouwkundige staat van het huidige stadion. We zijn van oordeel dat de aanstelling van een onafhankelijk deskundig bemiddelaar een goede zaak zou geweest zijn. Die persoon had alle twistende partijen rond de tafel kunnen brengen om een oplossing te vinden, naar analogie van wat gebeurd is bij de aanpak van het Oosterweeldossier in Antwerpen. Misschien moeten we dat ook nog vandaag betrachten.”

De keuze van blauw-zwart voor Jan Breydel juicht de N-VA toe. “De verrassende wending in de visie van het bestuur van Club Brugge kan een doorbraak opleveren. Het voorstel om een nieuw stadion naast het huidige op de Breydelsite te bouwen, verdient ernstig te worden onderzocht op basis van een concreet en stevig uitgewerkt project. Daarbij moeten alle aspecten worden bekeken en alle belangen worden afgewogen: sportief, financieel, omgevingszorg, mobiliteit, bewoners, veiligheid, timing, Cercle, jeugdwerking,...”

Alle nieuws, reacties en achtergrond over deze onverwachte wending in het Brugse stadiondossier vind je op www.hln.be/dossier/clubstadion

Lees meer