De haven in Zeebrugge blijft transmigranten aantrekken.
BELGA De haven in Zeebrugge blijft transmigranten aantrekken.

Negen maanden cel voor hardleerse havenindringer

Een 31-jarige Iraniër heeft in de Brugse rechtbank een effectieve celstraf van negen maanden gekregen voor het binnendringen van de haven in Zeebrugge. Negen andere transmigranten kregen voor dezelfde feiten zes maanden cel.

Abas K. werd op 17 maart en 22 april opgepakt in de Zeebrugse haven. Door zijn hardleersheid legde de strafrechter hem vrijdagmorgen negen maanden cel en 800 euro op. Twee andere Iraniërs, drie Algerijnen en vier Eritreeërs kregen voor dezelfde feiten zes maanden gevangenisstraf. Op dezelfde zitting moesten zich negen andere transmigranten verantwoorden voor het binnendringen van het havengebied. Het ging om zes illegalen uit Eritrea, twee uit Soedan en één Syriër. Eén van de Soedanezen kreeg op 26 april negen maanden cel en werd diezelfde dag opnieuw in de haven betrapt. Het openbaar ministerie vorderde dan ook tien maanden cel. Uitspraak op 28 juni.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer