De vrouw werd recent enkele keren betrapt op tafelschuimen.
FB Horeca Brugge en Ommeland De vrouw werd recent enkele keren betrapt op tafelschuimen.

Nieuwe tafelschuimster steekt gerecht handje toe en wordt aangehouden na diefstal

De Brugse onderzoeksrechter heeft een 56-jarige vrouw aangehouden na een diefstal in de Carrefour aan het station van Brugge. De winkeldievegge werd de laatste tijd ook al meermaals betrapt op tafelschuimen bij horecazaken in de binnenstad.

De Brugse politie waarschuwde vorige week nog de horeca-uitbaters voor een nieuwe mogelijke tafelschuimster in de stad. Net als haar voorgangster Nadine W. (48), beter gekend als “de schrik van de kusthoreca”, ging de vrouw verschillende keren uiteten zonder achteraf de rekening te betalen. Voor tafelschuimen alleen kon ze niet worden aangehouden. Op afzetterij staan immers celstraffen van maximum 3 maanden of bij herhaling 6 maanden en om aangehouden te kunnen worden moet die maximumstraf minimaal 1 jaar zijn. 

De nieuwe tafelschuimster stak het gerecht echter een handje toe. Ze stal dinsdag wat drank in de Carrefour aan het station en kon ter plaatse gearresteerd worden door de spoorwegpolitie. Voor diefstal kunnen verdachten wél aangehouden worden en dus vloog de nieuwe tafelschuimster achter de tralies. Ze verschijnt vrijdag voor de raadkamer. Die zal beslissen of ze een maand langer in de cel moet blijven.

45 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Veerle Van Audenaerde

    Amaai. De ene horecazaak is de andere niet. Vooroordelen en veronderstellingen troef hier.. Da madammeke is geen arm wicht maar een beroepsoplichter. Ze zat de politie gewoon uit te lachen, en wou nog gaan lopen met de kredietkaarten van onze kok die ze had 'gevonden' in de keuken. Ze is ijskoud en heel berekend, ze doet het voor de kick.

  • Francinne Declerque

    Initiatief nemen wil zeggen een zinvolle job uitvoeren en daar goed mee verdienen. Horeca is dat zeker niet. Daar begin je in met de hoop zo snel mogelijk rijk te worden ten koste van wie of wat dan ook. Initiatief nemen in de horeca wil zeggen: vernieuwen, doe eens iets origineel, verander je oubollig interieur, leer je klanten wat vriendelijker te behandelen, lever kwaliteit. Roofhoreca Vlaanderen heeft een imagoprobleem. Ze zijn te duur wegens woekerwinsten, geen andere reden.

Lees meer