Het gerechtsgebouw in Brugge.
SDVO Het gerechtsgebouw in Brugge.

Notoire crimineel tot vier keer toe betrapt met wapens op zak: parket vordert 20 maanden cel

Een man met een ellenlang strafblad riskeert in de Brugse rechtbank opnieuw 20 maanden cel voor verboden wapenbezit. Kenneth B. (34) werd tot vier keer toe betrapt met wapens op zak. Sinds woensdag zit de man weer in de cel in een zaak van intrafamiliaal geweld, waarbij hij ook een loodjesgeweer gebruikte.

Kenneth B. (34) werd op 16 november 2017 een eerste keer betrapt. De politie werd die dag opgeroepen voor een ruzie in Torhout, waarbij een man met een mes stond te zwaaien. In de rugzak van B. troffen de agenten een dolk aan. De dertiger beweerde dat hij op weg was naar een vriend om het mes te verkopen. Twee maanden eerder stond B. op de trein in Knokke te zwaaien met een luchtdrukpistool. “Toen was hij zogezegd gaan schieten in een schietclub”, vertelde procureur Mike Vanneste. Na een winkeldiefstal op 30 januari 2018 in Brugge trof de politie bij B. een vouwmes, breekmes en schaar aan. Op 23 juni bleek hij bij een vechtpartij in de stad dan weer een wapenstok op zak te hebben. “Iedere keer had hij wel een onnozele uitleg klaar”, stelde Vanneste. “Deze man is een agressief figuur die niet bang is om die wapens ook te gebruiken. Ik vorder 20 maanden cel. De maatschappij moet beschermd worden.” Hoewel Kenneth B. al verschillende keren veroordeeld werd voor onder meer drugsinbreuken, slagen en een diefstal met geweld, was hij de voorbije maanden op vrije voeten. Woensdag werd de man echter opnieuw aangehouden door de onderzoeksrechter in een dossier rond intrafamiliaal geweld. B. zou bij de feiten wederom een loodjesgeweer gebruikt hebben. Vrijdag verschijnt hij voor de raadkamer. Op 24 oktober velt de rechtbank een vonnis in het dossier rond de verboden wapens.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • DIDIER FRANCART

    Heb het daar moeilijk mee met maar 20 maanden cel. Daar kweekt men alleen frustratie mee. Levenslang interneren zou er beter op trekken.

  • Angelo Cabooter

    20 maanden gevangenisstraf wegens herhaaldelijk bezit van verboden wapens??!! Maak er maar 20 jaar gevangenisstraf van.

Lees meer