-(Illustratiefoto)
iStock -(Illustratiefoto)

Oeps, foutje: Brugs verhuurkantoor haalt verkeerd appartement leeg en gooit volledige inboedel in container

De opruimdienst van het sociaal verhuurkantoor heeft in Brugge per ongeluk een verkeerd appartement leeggehaald. De inboedel van de jongeman belandde in de vuilnisbak. “Er blijft werkelijk niks meer over en toch krijgen we na lang aandringen maar 3.000 euro compensatie", zegt Mieke Verheyen, de grootmoeder van het slachtoffer. 

De feiten gebeurden langs de Blankenbergse Steenweg in Brugge. “Ze kwamen binnen met een loper van het gebouw, betraden het appartement van mijn kleinzoon en gooiden alles in een container”, vertelt Mieke. De vrouw ontdekte de vergissing en startte een overleg met het sociaal verhuurkantoor SVK. Alleen: op dat moment hadden zij al alles in een container gegooid. “Zijn bed, meubels, televisie, microgolf, medicijnen, elektronica ... Alles gooiden ze weg", zucht de grootmoeder. Aanvankelijk probeerde het Brugs verhuurkantoor volgens Mieke alles te ontkennen. Na overleg volgde uiteindelijk toch een voorstel. “Een maand na de feiten willen ze ons 3.000 euro geven voor de geleden schade. Een schaamtelijk voorstel. Oké, iedereen kan missen. Maar zet die fouten dan op zen minst correct recht. Mijn kleinzoon is alles kwijt”, aldus Mieke. Volgens het verhuurkantoor, die de pijnlijke vergissing erkent en stelt dat de nummers in het appartement niet helemaal duidelijk waren, worden dergelijke vergoedingen voorgesteld na overleg met de verzekering. 

86 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • an van den put

    fouten kunnen gebeuren, iedereen maakt die, ma ik vind dat alles vergoed moet worden tot de laatste cent. 3000 is zo op, en hee hem nog nie alles. dus da vind ik wel schandalig

  • JP Vandergucht

    Blunder kan gebeuren maar dan moet de blunder rechtgezet worden zonder 1€ verlies voor de betrokkene

Lees meer