Nadine W. blijft de veroordelingen opstapelen.
RV Nadine W. blijft de veroordelingen opstapelen.

Onbetaalde pistolets en koffies leveren beruchte tafelschuimster weer 6 maanden cel op

Tafelschuimster Nadine W. (49) heeft in de Brugse rechtbank opnieuw 6 maanden cel gekregen voor een onbetaald etentje in een koffiebar in Brugge. Dinsdag kreeg ze al 2 maanden cel. De verdediging gaat in beroep tegen beide vonnissen.

Nadine W. bestelde op 18 juni twee belegde pistolets, twee koffies en een cola in de Brugse koffiebar. Toen de zaakvoerder haar de rekening van 13,40 euro voorlegde, vertelde de tafelschuimster hem dat ze niet kon betalen. De man kende de vrouw naar eigen zeggen niet, maar werd door een aanwezige klant op de hoogte gebracht van haar reputatie als “schrik van de kusthoreca”. Volgens Peter Gonnissen, de advocaat van Nadine W., kampt zijn cliënte met psychologische problemen. Die zijn volgens de rechter echter niet de oorzaak van de feiten. “De oorzaak is eerder een volgehouden misprijzen voor de maatschappij”, schreef hij in z’n vonnis. “Tijdens de zitting bleek dat de beklaagde zeer goed wist wat ze deed.” Nadine W. kreeg woensdagmorgen de maximumstraf van 6 maanden. Dinsdagmorgen kreeg ze al 2 maanden cel. De verdediging gaat alvast in beroep tegen de vonnissen.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Angelo Cabooter

    Ze hadden in de wet moeten zetten dat tafelschuimerij onder diefstal valt, dan zat ze bij de eerste misdrijf in de gevangenis. Maar néé, ze kan pas gevangenisstraf krijgen als ze minstens 3 jaar gevangenisstraf bij elkaar heeft geraapt. In die tijd heeft ze voor bijna heel Vlaanderen kosten gemaakt in horecazaken.

Lees meer