3 Christine De Dijcker uit Lissewege, van ECS European Containers in Zeebrugge, is bezieler van het initiatief.
Benny Proot Christine De Dijcker uit Lissewege, van ECS European Containers in Zeebrugge, is bezieler van het initiatief.

Ondernemende dames doen triatlons

VROUWEN TRAINEN MET LUC VAN LIERDE EN STEUNEN KOM OP TEGEN KANKER

Tien ondernemende vrouwen trainen voor een straffe sportieve uitdaging. Onder begeleiding van meervoudig Ironman Luc Van Lierde zullen ze triatlons tot een goed einde brengen. De opbrengst gaat naar Kom op tegen Kanker. "Ons gezamenlijk doel motiveert enorm", zegt bezieler Christine De Dijcker (52) uit Lissewege.

De Volcano Triatlon in Lanzarote (2 mei), de Denmark Challenge (13 juni), de Brugse triatlon (20 juni) en de Zwintriatlon (2 september) in Knokke-Heist: die gepeperde opdracht krijgen ondernemende vrouwen deze zomer voor de kiezen. De sportieve dames worden begeleid door Bruggeling Luc Van Lierde. Ze schenken per afgelegde trainingskilometer tien eurocent aan Kom op tegen Kanker. "We zijn allemaal zelfstandige ondernemende vrouwen, die ons dankzij de trainingen met een frisse geest en een fit lichaam volop kunnen inzetten op de werkvloer en in het huishouden", vertelt bezieler Christine De Dijcker (52) uit Lissewege, bedrijfsleider van ECS European Containers in Zeebrugge. "We hebben een gezamenlijk doel en dat motiveert enorm. Het goede doel dat we steunen, is een ongelooflijke stimulans."


De vrouwen trainen dagelijks in het Brugse Olympiabad, langs de Damse Vaart of in het Brugse Ommeland. Ze hebben maandelijks ook een groepstraining onder leiding van Luc Van Lierde. "Luc zorgt er met zijn persoonlijkheid voor dat we niet opgeven en stimuleert ons om verder te doen", zegt Sylvie Roggeman uit Jabbeke, 41 jaar en arts in het labo van het AZ Sint-Jan. "Of onze mannen jaloers zijn? Die van mij zegt wel eens al lachend dat hij op de tweede plaats komt sinds we onder Luc trainen (lacht). Voor mij is het goede doel dat we steunen op zich ook een drijfveer. Mijn zus Katrien, die eveneens deelneemt aan het project, heeft zelf borstkanker gehad. Voor haar is dit een extra uitdaging en voor mij is het fantastisch om haar te zien genieten."


De vele afgelegde kilometers hebben nu al 1.000 euro opgebracht en dat is pas een begin. "In mei trekken enkele dames naar Lanzarote voor de Volcano Triatlon, maar ons echte doel zijn de triatlon van Brugge en de Zwintriatlon", zegt Nadine Schepens (45) van Immo Schepens in De Haan. "Daar willen we met zijn allen aan de start komen en - belangrijker nog - ook aankomen. Dankzij de begeleiding van Luc trainen we nu wél op de juiste manier. Vroeger trainde ik verkeerd en was ik vaak moe, maar nu is dat niet langer het geval." De opbrengst van het project zal overhandigd worden aan Zonta Damme, een vereniging voor zelfstandig ondernemende vrouwen waartoe enkele deelnemende dames behoren. Via Zonta komt het geld dan bij '1.000 kilometer samen trappen voor Kom op tegen Kanker'.

3 Nadia Schepens van Immo Schepens in De Haan.
Benny Proot Nadia Schepens van Immo Schepens in De Haan.
3 Sylvie Roggeman uit Jabbeke, arts in het Brugse AZ Sint-Jan.
Benny Proot Sylvie Roggeman uit Jabbeke, arts in het Brugse AZ Sint-Jan.

Lees meer