Woon-zorgcentrum De Zeventorentjes in de Sint-Lucaslaan zal uit voorzorg strenger toezien op de openingstijden.
rv Woon-zorgcentrum De Zeventorentjes in de Sint-Lucaslaan zal uit voorzorg strenger toezien op de openingstijden.

Politie onderzoekt verkrachting van dementerende, bejaarde vrouw in Brugs rusthuis

De politie van Brugge onderzoekt de verkrachting van een bejaarde vrouw in het woon- en zorgcentrum De Zeventorentjes in Assebroek. Op dit moment bestaat nog veel onduidelijkheid over de zaak. Ook de dader is nog niet opgepakt. Camerabeelden brengen wellicht meer duidelijkheid. 

De klacht liep eerder deze week binnen bij de politie. “De melding wordt onderzocht door onze afdeling zedenfeiten. Het onderzoek loopt nog volop, dus verder geven we geen commentaar”, zegt woordvoerster Lien Depoorter. Het was de directie die de melding deed aan de politie. Die gaat er voorlopig vanuit dat de dader wellicht een bezoeker of mogelijk een medebewoner is. Volgens de verklaringen van het slachtoffer droeg hij geen verplegerskledij. Al worden er over de omstandigheden geen verdere uitspraken gedaan. 

Begeleiding slachtoffer

Het parket van Brugge laat verstaan dat ze vooralsnog niet communiceren over de zaak. “We zijn op de hoogte van het onderzoek. Het gaat om een recente aangifte”, klinkt het. Het slachtoffer zou een vrouw zijn die begint te dementeren. De feiten gebeurden ook op de afdeling voor mensen met dementie. “Na de feiten hebben wij gezorgd voor de nodige begeleiding voor het slachtoffer en de familie als de medewerkers van ons woon-zorgcentrum. We hopen dat politie en parket deze zaak snel tot op het bot uitzoeken. Verder willen wij dit in alle sereniteit behandelen in het belang van het slachtoffer en het onderzoek naar deze feiten", reageert Pablo Annys, voorzitter van zorgvereniging Mintus, de koepel boven het woon-zorgcentrum. Het centrum zal uit voorzorg strenger toezien op de sluitingstijden. 

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Mi Janssens

    Ze geven nooit meer commentaar omdat hier elke dag dingen gebeuren die onvoorstelbaar zijn! Waar zit de bescherming van onze bevolking, jong, oud noppes! Wie loopt hier allemaal rond men weet het zelf niet eens! Schande in dit kleine land.

Lees meer