De tafelschuimster werd gisterenavond opgepakt.
FB Horeca Brugge en Ommeland De tafelschuimster werd gisterenavond opgepakt.

Politie waarschuwt horeca voor mogelijk nieuwe tafelschuimster: “Laat ons hopen dat het bij één feit blijft”

De Brugse politie vraagt de horeca-uitbaters in de stad om waakzaam te zijn voor gevallen van tafelschuimerij. Aanleiding is de arrestatie van een tafelschuimster dinsdagavond in een brasserie. “Voorlopig is bij ons één feit gekend en laat ons hopen dat het daarbij blijft”, zegt woordvoerster Lien Depoorter.

Op sociale media waarschuwen horeca-uitbaters elkaar al enige tijd voor een nieuwe mogelijke tafelschuimster in de Brugse regio. Net als haar voorgangster Nadine W. (48), beter gekend als “de schrik van de kusthoreca”, zou de vrouw haar buikje rond eten zonder achteraf de rekening te betalen. De dame zou Nederlands en Frans spreken en bij het ontvangen van de rekening beweren dat haar tas gestolen werd. Dinsdagavond werd ze opgepakt in een Brugse brasserie, zo bevestigt de lokale politie. “Bij ons is momenteel één feit van de vrouw gekend”, zegt woordvoerster Lien Depoorter. “Ze werd na haar betrapping overgebracht naar het bureau en mocht na verhoor beschikken. Er werd uiteraard wel een proces-verbaal opgesteld.” 

Omdat op afzetterij celstraffen van maximum 3 maanden of bij herhaling 6 maanden staan, kon de tafelschuimster niet aangehouden worden. Daarvoor moet de maximumstraf immers minimum 1 jaar zijn. Haar voorgangster Nadine W. kon zo lange tijd ongestoord haar gang gaan. Pas vorige maand vloog ze achter de tralies, toen haar veroordelingen de drie jaar overstegen. Bij de Brugse politie bidt men dat het zover niet komt. “Laat ons hopen dat het bij het ene feit van gisterenavond blijft”, stelt Depoorter. “Het enige wat we kunnen doen is preventief werken en de horeca vragen om waakzaam te zijn. Onder meer het BIN-netwerk van de Brugse horeca werd daarvoor ingeschakeld.”

18 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Peter Janssens

    De Privacy-commissie is de crimineel zijn beste vriend. Wat voor leed die allemaal al hebben veroorzaakt met hun stomme regels? Als je niets verkeerd doet kan je er toch niets op tegen hebben?

  • luc dierick

    dierick luc waarde landgenoten ik maak mij meer zorgen over de jaarlijkse honderden miljoenen Euro s die verdwijnen onder de kerktorens stads en gemeentehuizen op een fraudeloze manier hand en spandiensten vriendjespolitiek dan om een rekening van een restaurant In de boekhouding 75% recupereren geen winst en ook geen verlies Stads en Gemeentediensten 100% verlies .

Lees meer