De Proosdijstraat is sinds donderdagmorgen opnieuw open voor het verkeer.
SDVO De Proosdijstraat is sinds donderdagmorgen opnieuw open voor het verkeer.

Proosdijstraat na meer dan een jaar werken opnieuw opengesteld voor het verkeer

De bewoners van de Proosdijstraat en omgeving halen opgelucht adem. Ruim een jaar was hun straat afgesloten door werken, maar sinds donderdagmorgen kan het verkeer opnieuw door. De bussen van De Lijn blijven wél nog de aangepaste regeling volgen tot het einde van het schooljaar.

De verkeersveiligheid langs de belangrijke verbindingsas tussen Ruddervoorde en Beernem moet door de werken verbeterd zijn. Tussen de Kraaiveldstraat en Sint-Jansdreef werd de maximum toegelaten snelheid verlaagd naar 50 km/uur. Met twee poorteffecten worden de bestuurders erop attent gemaakt dat ze de dorpskern zijn binnengereden. Daarnaast is tussen de Breeweg en Kraaiveldstraat ook een dubbelrichtingsfietspad aangelegd, zodat fietsers uit de Breeweg de Proosdijstraat pas moeten oversteken ter hoogte van de Kraaiveldstraat. Het fietspad aan de overkant is behouden. 

Fietspadendossier

Naast het vergroten van de verkeersveiligheid, werden ook de afvoer van het afvalwater aangepakt. Het huishoudelijk afvalwater wordt voortaan eerst gezuiverd door de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel, vooraleer het in de plaatselijke beken wordt geloosd. Hoewel het verkeer opnieuw de Proosdijstraat kan gebruiken, blijven de bussen van De Lijn de huidige aangepaste regeling behouden tot het einde van het schooljaar. De heropening van de rijbaan werd volgens de vervoersmaatschappij te laat aangekondigd, om de regeling nog aan te passen. 

Na de werken in de Proosdijstraat wordt ook het fietspadendossier tussen de Kruiskalsijde en Beernem bekeken. Aan weerszijden van de weg zal een vrijliggend fietspad komen van 1,75 meter breed en op het Lodikruispunt zal een veilige fietsoversteek worden aangelegd. Die werken zullen ten vroegste starten in 2021.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Johan Traescys

    Goed gedaan!!

Lees meer