Nadine W. zat voor de tweede dag op rij op het beklaagdenbankje in de Brugse rechtbank.
SDVO Nadine W. zat voor de tweede dag op rij op het beklaagdenbankje in de Brugse rechtbank.

Rechtbank laat beruchte tafelschuimster onderzoeken door psychiater

De beruchte tafelschuimster Nadine W. (49) moet door een psychiater worden onderzocht. Dat heeft de Gentse correctionele rechtbank donderdagmorgen beslist. In afwachting van het verslag van de gerechtsdeskundige stelde ook de Brugse strafrechter een nieuwe zaak tegen W. uit.

Nadine W. (49) moest donderdagochtend voor de derde dag op rij voor de correctionele rechtbank in Brugge verschijnen. De vrouw werd echter niet overgebracht voor haar proces. In Gent moest het vonnis eerst zonder haar voorgelezen worden, maar later op de zitting kwam ze toch aan, waarna de rechter het vonnis opnieuw voorlas. In Gent moest W. zich verantwoorden voor vijf feiten van afzetterij. 

De advocaat van de tafelschuimster vroeg de rechter om een gerechtspsychiater aan te stellen met het oog op een eventuele internering van zijn cliënte. De rechtbank ging in op die vraag en stelde de zaak uit naar 5 december. In Brugge moest W. zich voor één feit verantwoorden. Op 25 juni betaalde ze in een horecazaak de rekening van 22 euro niet. “Mijn cliënte is een berucht figuur en leeft in een afgesloten realiteit”, pleitte meester Peter Gonnissen. Hij legde de strafrechter de beslissing van de Gentse rechtbank voor, waarop de Brugse zaak werd uitgesteld naar 24 oktober voor evaluatie. Vrijdag moet Nadine W. nóg eens voor de rechter in Brugge verschijnen en ook volgende week staan nog twee zaken gepland.

9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Christine Laevers

    Eindelijk! Waarom moest dat zo lang duren ? Het was toch al van in den beginne duidelijk dat deze persoon psychische hulp nodig had!

  • Geert Clauwaert

    Er zijn er nog enkele die dringend onderzocht moeten worden meen ik.Als je voor een paar croque-monsieur en een paar kroketten met een frisdrank meer dan 8 jaar cel krijgt en sommige voor moorden door onweerstaanbare drang vrijuit gaan dan denk ik dat we echt wel met een ernstig probleem zitten in Belgie.

Lees meer