De Smedenpoort.
Benny Proot De Smedenpoort.

Smedenpoort krijgt nieuw laagje verf

De muren en het schrijnwerk van de Smedenpoort krijgen in oktober een nieuw laagje verf.

“Het is tien jaar geleden dat de Smedenpoort werd geschilderd”, zegt schepen van Patrimoniumbeheer Minou Esquenet (CD&V). “We stellen vast dat de muren er niet meer zo fris en net uitzien. De nieuwe verf zal ervoor zorgen dat de groenaanslag verdwijnt en dat vuil zich zo min mogelijk opnieuw aan de muren kan hechten.” Tijdens de schilderwerkzaamheden aan de buitenzijde van de Smedenpoort zal er geen hinder zijn voor het verkeer. Enkel de schilderwerken aan de binnenzijde kunnen voor een minimale overlast zorgen. In dat geval zal signalisatie worden aangebracht. De werken worden geraamd op 130.000 euro. Het Agentschap Onroerend Erfgoed trekt een erfgoedpremie van 15.000 euro uit.

De Smedenpoort is niet de enige stadspoort die onder handen wordt genomen. “Ook het buitenschrijnwerk van de Ezelpoort wordt binnenkort opnieuw geschilderd. We leveren als stadsbestuur constant inspanningen om ons stadspatrimonium goed te onderhouden”, aldus schepen Minou Esquenet.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer