De oude showroom van Van Marcke staat leeg.
Google Street View De oude showroom van Van Marcke staat leeg.

Stedelijke Academie kan terecht in oude showroom van Van Marcke

Omdat de inrichtingswerken van de lokalen in de Katelijnestraat op zich laten wachten, kan de Stedelijke Academie tijdelijk terecht in de voormalige showroom van Van Marcke in de Diksmuidestraat. 

De Academie huurt de lokalen voor het schooljaar 2019-2020. Het voorbije schooljaar schreven zich 150 leerlingen extra in, in vergelijking met het schooljaar daarvoor. Het totaal kwam zo op een kleine 1.500 leerlingen. “Door dat groeiende succes is er op korte termijn een prangende en tijdelijke huisvestingsproblematiek ontstaan”, zegt schepen van Onderwijs Ann Soete (Open Vld). “De huidige lokalen in de Freren Fonteinstraat en de Sint-Jorisstraat volstaan niet meer om de bijkomende inschrijvingen te blijven opvangen. Dus moesten we op zoek naar een oplossing.” Het stadsbestuur vond die in de Diksmuidestraat 4, waar tot voor kort de showroom en kantoren van de firma Van Marcke gevestigd waren. Het gaat om een totale oppervlakte van 850 vierkante meter. “Op deze nieuwe locatie zullen we de ateliers mode, textiel en kant kunnen onderbrengen”, zegt Soete. “We zien ook een kleine verschuiving voor de beeldhouwkunst. Vanaf 1 september kunnen de lessen daar plaatsvinden. Het gaat hier natuurlijk om een tijdelijke oplossing, in afwachting tot de lokalen in de Katelijnestraat klaar zijn.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer