Nadine W. verscheen al talloze keren voor de rechtbank.
Hans Verbeke Nadine W. verscheen al talloze keren voor de rechtbank.

Tafelschuimster wéér voor de rechter: “Het Openbaar Ministerie is verkeerd bezig”

De beruchte tafelschuimster Nadine W. moest zich donderdagochtend opnieuw verantwoorden in de rechtbank van Brugge. Deze keer omdat ze in een Chinees restaurant in Knokke tafelde en achteraf weigerde te betalen.

De feiten dateren van mei dit jaar. Haar advocaat vroeg aan de rechtbank de vrijspraak, omdat zijn cliënte volgens hem schuldonbekwaam is. “Bovendien vind ik dat het Openbaar Ministerie verkeerd bezig is. De strafmaat is torenhoog. Ondertussen heeft ze al 7 of 8 jaar celstraf opgebouwd.” Tijdens de zitting verklaarde haar advocaat dat de zus van de tafelschuimster een uitgebreide brief heeft gestuurd, waarin het moeilijke verleden van de vrouw wordt beschreven. Ook het OCMW van Oostende maakte een brief op waarin ze verklaren dat de vrouw in het verleden psychoses heeft gehad. Al stelden ze meteen duidelijk dat ze geen arts zijn en dus niet kunnen oordelen. De rechter besloot de zaak uit te stellen tot 9 januari. Tegen die tijd moet er een verslag klaar zijn van een dokter die W. zal onderzoeken.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer