Theo Francken
Photo News Theo Francken

Theo Francken optimistisch over regering mét N-VA: “Paars-groen zou een ramp zijn”

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van N-VA in Brugge heeft kopstuk Theo Francken klare taal gesproken. Hij wil dat N-VA in een federale regering stapt.

Theo Francken was vanavond in Brugge. Hij gaf er zijn eerste nieuwjaarsspeech op de receptie van N-VA Brugge. Francken kwam net van de onderhandelingstafel voor een nieuwe federale regering. Hij sprak zich uitgesproken uit over een deelname aan de regering. “Een paars-groene regering zie ik helemaal niet zitten. Een regering dus met N-VA én socialisten, met klemtoon op een sociaal beleid, strenger asiel- en migratiebeleid en een staatshervorming”, aldus Francken, die wel garanties eist. “We stappen niet zomaar in een regering, maar we willen wel.” 

Nog dit: Francken vertelde dat hij recent - eindelijk - is ondervraagd in affaire-Kucam. Dat is het dossier met humanitaire visa, dat precies een jaar geleden aan het licht kwam.

Als vertrouwenspersoon van ex-staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) bezorgde Kucam lijsten met namen aan het kabinet van mensen die in aanmerking konden komen voor een humanitair visum, allemaal oosterse Christenen uit Syrië. Uit een Pano-reportage bleek dat Kucam daar mogelijk geld voor heeft gevraagd.

88 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Pat Debal

    Zijn weer meer leugens dat hij heeft vertelt dan waarheid die Vis affaire zijn we nog niet vergeten uw verblijf is in den bak en uit uw burgemeesterschap moeten worden gezet dat moet er gebeuren met Francken

  • Jef Lois

    Valt het niet op dat men bij nva bijna dagelijks iemand het veld in stuurt met een verklaring? En onder tussen is De Wever de Waalse socialisten aan het opvrijen sossen waar hij NOOIT nog mee samen wilde werken. Maar in Antwerpen hebben we gezien wat zijn/hun woorden waard zijn. De ene na de andere belofte breken omtoch maar aan de vetpotten te kunnen zitten, met alle ellende die ze zelf achter gelaten hebben op nationaal vlak. Kijk wat een record te kort ze achter gelaten hebben.Leugenaars

Lees meer