Detlef L. en Kurt D. zijn twee gekende dealers.
getty Detlef L. en Kurt D. zijn twee gekende dealers.

Tot 40 maanden cel voor dealers met peniskoker om urinetesten te omzeilen

Twee Brugse heroïnedealers hebben celstraffen tot 40 maanden gekregen in een zoveelste drugsdossier waarin ze terechtstonden. Bij de huiszoeking troffen speurders onder meer een peniskoker aan, waarmee het duo volgens het parket de urinetesten bij de huisdokter wilde omzeilen.

Detlef L. (47) en Kurt D. (50) zijn absoluut geen onbekenden bij het gerecht. Vorige maand werd voor L. nog 4 jaar cel gevorderd als mogelijke heroïneleverancier van een drugsdode en ook D. werd eerder al veroordeeld voor dergelijke feiten. Dit voorjaar vielen speurders binnen in zijn flat, waar ook L. verbleef. Naast een potje met heroïne, werden 72 gram speed in de diepvriezer gevonden. “Het was een echt drugshol”, stelde de procureur. “In de woning troffen we ook een peniskoker aan, die de beklaagden gebruikten om drugstesten te misleiden.” De koker zou het duo bij de huisdokter gebruikt hebben om in te plassen, terwijl ze andere urine aan de arts overhandigden. Detlef L. kreeg donderdagmorgen 40 maanden cel, terwijl z’n kompaan tot 37 maanden gevangenisstraf werd veroordeeld.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer