De politie stopte de man in de cel.
JHM De politie stopte de man in de cel.

Trucker (69) rijdt tegen snelwegbrug en pleegt vluchtmisdrijf: boete en rijverbod na 32ste veroordeling

Een 69-jarige man uit Brugge is veroordeeld tot een boete van 1.800 euro, waarvan 1.200 met uitstel, en 15 dagen rijverbod nadat hij in mei vorig jaar met zijn vrachtwagen tegen een snelwegbrug in Loppem reed. Het was al de 32ste keer dat de zestiger voor de politierechter moest verschijnen. 

M.H. kwam zich woensdagochtend persoonlijk verantwoorden in de rechtbank. De man stond terecht omdat hij na het veroorzaken van het ongeval niet ter plaatse bleef en vluchtmisdrijf pleegde. “Maar dat was absoluut niet mijn bedoeling”, stelde hij. “Ik voelde een tik en stopte even verderop om te kijken wat er gebeurd was. In het passeren zag ik iemand zijn duim opsteken, waarna ik dacht dat alles in orde was.” Dat bleek echter niet het geval. Door de aanrijding lagen er brokstukken op het wegdek, waarna de politie de vrachtwagenchauffeur kon identificeren. De politierechter kon niet anders dan de man een boete en rijverbod te geven. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer